Herskabslejligheder. De fleste stammer tilbage fra sidst i 1800-tallet. Dengang herskabet havde brug for tjenestefolk, og hvor der skulle være plads til alle. I dag ser vi dem mere bare som nogle utroligt smukke lejligheder, hvor der er plads til lidt af hvert. Jeg kunne nemt drømme mig væk i de smukke rum med stuk i loftet, dobbeltdøre, høje paneler og smukke parketgulve.

Se eksempler på herskabslejlighed indretning

© mainlifestyle.dk

Luft, luft, luft

Fordi herskabslejlighederne er bygget for mange år siden, så er rummene i lejligheden også opdelt lidt pudsigt. Ofte indeholder de store rum, som er oplagte at indrette spisestue og stue i. Når du har med så store rum at gøre, har du stort set frie tøjler. Du har plads til de helt store møbler, og det kan hurtigt se flot og majestætisk ud. Dog er det også vigtigt ikke at proppe dem, så det stadig er muligt at se de smukke detaljer. I de store rum er det også en god idé at tænke ud af boksen, nu når pladsen er til det. I stedet for at placere alle møblerne op langs væggen, kan det gøre noget super lækkert for rummet at placere dem med luft omkring sig.

Marina kan hjælpe med indretning af herskabslejlighed

© mainlifestyle.dk / Birgitta Wolfgang Bjørnvad

Farver, farver, farver

Når det kommer til indretning af herskabslejlighed, er der som sagt ofte store rum, som man kan lege lidt med. En af de elementer, som mange er nervøse for at bruge, er farvede vægge. Det kan jeg godt forstå, når det kommer til de helt små rum, da det hurtigt kan blive mørkt. I et stort rum kan det dog gøre noget helt specielt ved rummet at lege med en anden farve end hvid. Det giver en majestætisk stemning, og det ser bare så smukt ud i et rum med højt til loftet og stukliste langs loftet. Det er kontrastfyldt og giver et frisk pust.

Indretning herskabslejlighed

© i.pinimg.com