Her kommer sidste opslag i min temaserie om firma-indretning. Jeg vil afslutningsvis forklarer om mødelokalet, som i min optik både kræver stilrent design men praktiske egenskaber som lydisolation og god belysning. Af den grund, kan dette rum, være lidt af en opgave – men her får du mit bud på hvordan et mødelokale kan indrettes.

Funktion

Vi bruger mere eller mindre 8 timer om dagen på en arbejdsplads, hvor det til tider påkræves, at man er aktiv, kreativ, effektiv, innovativ og mange andre “tiv’er”! Det danske arbejdsliv kan være enormt hård samt krævende – og noget der forvringer ens arbejdsmoral, specielt i pressede situationer, er et dårligt inde- og arbejdsklima! I mødelokalet skal arbejdsklimaet i den grad være i topform, så både ansatte og klienter kan have gode, lange og produktive møder. Lyset skal være velbalanceret og lydniveauet ligeså.

Mit design

Som indretningsarkitekt er det vigtigt at man får gjort sit forhåndsarbejde grundigt, så man får sat sig ordentligt ind i sine kunders ønsker. Jeg laver ofte en række spørgsmål der skal afklare præcist, hvilke funktioner samt hvilket udtryk rummet skal have. I dette tilfælde med kontoret, som kan ses på ovenstående billede, spurgte jeg meget ind til hvilke slags møder der skulle holdes. Der kan være stor forskel på om det er dynamiske møder med der kræver stor bevægelighed i rummet eller om det er mere statiske møder der foretages. Jeg sørger også for at spørge mine klienter om, hvilke elementer rummet skal have. Hvor mange stole skal der være?, Skal der være en projektor?, et whiteboard?, hvad med belysning?, udsmykning? og så videre. Dette giver mig konkrete oplysninger om rummets funktioner, som vil give mig et overblik over, hvilke elementer der er at arbejde med. Alt efter hvor mange elementer der er, kan man gå i gang med planlægningen og struktureringen af, hvor de elementerne skal placeres i forhold til hinanden. I denne fase går jeg som regel i gang med at tænke over, om der er nogle yderlige elementer, som jeg kan bringe i spil – og som vil underbygge kontorstemningen og de ønsker som kunden havde til kontoret. Valget blev et stort plankebord, hvis tyngde og naturfarver skulle gå godt i spænd med de massive træbjælker som befinder sig i samtlige rum i Better Collectives lokaler. Over bordet blev to lampeskinner placeret til at give en ovenlys overbordet. Lyset blev endvidere suppleret af lysstofrør i loftet. Rundt om det lange bord blev 12 smarte kontorstole placeret, hvis naturfarvede polstring, gik godt i spænd med resten af rummet. For at skabe lidt kontrast blev væggene malet i en blå-grøn nuance.

Dette var så sidste opslag i temaet “Design og professionel indretning for firmaer rum for rum”. Ugentlige opslag vil dog fortsat komme, så husk at holde dig opdateret her på indret.nu eller mine sociale medier. Design af firma arealer som mødelokaler og øvrige rum i et firma kan være en svær opgave, som kræver mange praktiske overvejelser.Hvis du og dit firma kunne tænke sig et lignende design i dit firma, så kan jeg anbefale en konsultation hos Indret.nu. På den måde kan jeg nemt, assistere dig og hjælpe dig i mål med dit projekt. Du kan kontakte Indret.nu på facebook eller over mail: [email protected], hvis du ønsker professionel assistance til dit fremtidige indretningsprojekt.