Hvem har lyst til at holde møde i et mørkt og trist lokale? Nej vel?
Helt overordnet skal et mødelokale, der som oftest både er beregnet til egne medarbejdere og kunder/gæster, naturligvis være indbydende, og hvad ligger der så i det?
I denne artikel vil jeg fokusere på lyd, lys og design ved indretning af mødelokalet.

Akustikken i mødelokalet
’- undskyld, hvad sagde du…’
Dårlig lyd er generelt en væsentlig udfordring på rigtig mange arbejdspladser, herunder også i mødelokaler, hvor det i sagens natur er supervigtigt, at man kan høre, hvad der bliver sagt, og at akustikken er behagelig. For at sikre en god akustik kan man benytte lydvægge, ligesom man kan etablere andre lydabsorbanter på både vægge, lofter og gulve – og man kan fx også få produceret et eller flere lyddæmpende billeder til at hænge på væggen, de fås også med jeres egne motiver.

Belysning af et møderum
’kan du se, hvad jeg siger…’
Når man står med en indretningsopgave i form af et stort rum og både skal have skabt dekoration og variation, så lokalet ikke bliver kedeligt, kan man lege med forskellige lyskilder, der klæder hinanden.
Og hvorfor ikke glæde øjne og sjæl med et kreativt valg af lamper…
Lys til møderum skal både vælges ud fra æstetik og funktion, og man skal overveje, hvad det præcist er, at lamperne skal kunne – skal de sikre en generel rumbelysning, eller skal de fungere som punktbelysning. Det optimale er naturligvis, at lyskilderne både er dekorative og sikrer en god belysning hen over mødebordet.

Et godt råd: Korrekt lyssætning er noget, der falder mange mennesker svært. Man skal passe på, at man ikke falder for lampens design og i sin begejstring glemmer, hvilke formål lampen egentlig skal tjene. Det gælder både på arbejdspladsen og i privaten

Man må gerne lege med lyset
Som du kan se på billedet (øverst/nederst/venstre eller?) så har jeg ved denne opgave som indretningsarkitekt leget med en pendel, som jeg har benyttet i forskellige størrelser, i forskellige farver og i forskellige højder. Og jo, der er virkelig mange hen over det i øvrigt meget lange mødebord, men der er ikke én for mange, synes jeg.

Her bruger jeg lyset, farverne og lampernes design som et dekorativt element, som medvirker til at skabe en god stemning og et smil om øjet, når man træder ind i lokalet.

Mødelokale indretning med indret.nu

Indretning af mødelokale med den rette belysning Møderum indretning med god belysning