I dag vil jeg forklarer lidt om en opgave, jeg fik i forbindelse med indretning af mødelokaler. Jeg vil prøve at gennemgå de fundamentale overvejelser jeg gør mig og de valg, jeg efterfølgende tager for at skabe et mødelokale der stemmer overens med mine kunders forventninger.

Som indretningsarkitekt er det vigtigt at man får gjort sit forhåndsarbejde grundigt, så man får sat sig ordentligt ind i sine kunders ønsker. Jeg laver ofte en række spørgsmål, der skal afklarer præcist hvilke funktioner og hvilket udtryk rummet skal have. I dette tilfælde med kontoret, som kan ses på ovenstående billede, spurgte jeg meget ind til hvilke slags møder der skulle afholdes. Der kan være stor forskel på om det er dynamiske møder med  der kræver stor bevægelighed i rummet eller om det er mere statiske møder der foretages.

Jeg sørger også for at spørge mine klienter om, hvilke elementer rummet skal have. Hvor mange stole skal der være?, Skal der være en projektor?, et whiteboard?, hvad med belysning?, udsmykning? og så videre. Dette giver mig konkrete oplysninger om rummets funktioner, som vil give mig et overblik over, hvilke elementer der er at arbejde med. Alt efter hvor mange elementer der er, kan man gå i gang med planlægningen og struktureringen af, hvor de elementerne skal placeres i forhold til hinanden. I denne fase går jeg som regel i gang med at tænke over, om der er nogle yderlige elementer, som jeg kan bringe i spil – og som vil underbygge kontorstemningen og de ønsker som kunden havde til kontoret.

I ovenstående tilfælde kan man se at vægdekorationerne ikke umiddelbart har nogle kontor-relaterede funktioner. Men de fungerer dog som en dekorative elementer, der kan skabe et lidt mere delikat udtryk i rummet.

Afslutningsvis sørger jeg også for at der er styr på belysningen og lyddæmpning. Dette kan du blandt andet læse om i Arbejd for et bedre klima!, hvor jeg gennemgår flere tips om indretning af kontormiljø.

Vil du holde dig opdateret med flere tips og tricks, kan du følge indret.nu på instagram, facebook og pinterest. Ønsker du assistance med et indretningsprojekt, så kan jeg anbefale en konsultation hos Indret.nu. På den måde kan jeg nemt, assistere dig og hjælpe dig i mål med dit projekt. Du kan kontakte Indret.nu på facebook eller over mail: [email protected], hvis du ønsker professionel assistance til dit fremtidige indretningsprojekt.