Indretningen kan være påvirket af mange forskellige faktorer – og en påvirkning jeg finder særdeles interessant er temperaturen! Her er der ikke tale om et rums faktiske temperatur – men istedet den fornemmelse, man som gæst oplever, når man vandre omkring i et rum.

Farver har stor indflydelse på os mennesker – og de fleste vil nok acceptere præmissen om, at farver kan have forskellige temperature. Farver som er rødlige, brunlige, gullige mm., kan man betegne som varme farver. Disse farver står i stærk modsætning til de køligere farver som kan være i blå og hvide nuancer. Naturligvis, er farver en subjektiv smagssag, hvorfor jeg ikke kan objektivt kan definere, hvordan det enkelte individ opfatter farver, men mange studier, artikler osv. inddeler ofte førnævnte farver med førnævnte temperaturer.


I ovenstående billede-eksempel, kan man se et af mine tidligere designs, hvor jeg netop arbejdede på at skabe et interessant sammenspil mellem temperaturer. Målet med indretningen var at skabe blik-fang mod den moderne “Coocoon” pejs fra “Casa Shop”. Rummet blev designet i meget kolde farver med den hensigt, at pejsen med sit varme og mørke udseende, ville skille sig ud og skabe et såkaldt blikfang! Kontrasten mellem de to temperaturer gør, at man som beskuer af rummet, næsten ikke kan fjerne blikket fra pejsen!

Jeg har flere tips og tricks, til hvordan du kan skabe blik-fang i mine blog opslag “Skab noget unikt!” og “Fang blikket!“. Kunne du tænke dig lignende blikfang og designs i dit hjem eller firma, så kan jeg anbefale en konsultation hos Indret.nu. På den måde kan jeg nemt, assistere dig og hjælpe dig i mål med dit projekt. Du kan kontakte Indret.nu på facebook eller over mail: [email protected], hvis du ønsker professionel assistance til dit fremtidige indretningsprojekt.