I min karriere som indretningsdesigner, har jeg efterhånden haft mange interessante opgaver. Nogle af de opgaver jeg finder mest interessante er dem, hvor mine klienter og jeg bliver enige om at skabe et design, som har til formål at skabe blikfang. Disse opgaver er også de mest udfordrende, fordi blikfang oftest skabes med så få elementer som overhovedet muligt.

I de kommende opslag, vil jeg komme med eksempler, på hvordan jeg har skabt simple indretningsdesign, som skaber et unikt udtryk, hvilket medfører, at rummets gæsters blik vil fanges.

I ovenstående eksempel med kaminovnen og brændestablen, spiller designet på figurer og farver. Der er to primære figurer i spil – henholdsvis firkanter og cirkler. Firkanter giver ofte et statisk udtryk, hvilket kan give et moderne og simplistisk udseende. Hele væggens, ovnens og murstenes facon er alle firkantede og står derfor i stor kontrast til de mere naturlige cirkelformer, som brændestablen besidder. Kontrasten opstår i at cirkler i modsætning til firkantens statiske udtryk, fremgår mere dynamiske og naturlige. Ydermere opstår der endnu en kontrast, da træfarven er noget lysere en hele den firkantede opsætning. Det er derfor ikke underligt, at man ved første øjekast lægger mærke til brændestablen først, når man tager et hurtigt kig på billedet. Og dette er blikfang.

At skabe blikfang kræver derfor, at man har øje for detalje og formår at kombinere interessante elementer med simplicitet. Jeg har som sagt stor erfaring med opgaver som disse, og hvis du kunne tænke dig noget lignende i dit hjem eller firma, så kan jeg anbefale en konsultation hos Indret.nu. På den måde kan jeg nemt, assistere dig og hjælpe dig i mål med dit projekt. Du kan kontakte Indret.nu på facebook eller over mail: [email protected], hvis du ønsker professionel assistance til dit fremtidige indretningsprojekt.

2 Tanker om “Fang blikket!”

Lukket for kommentarer.