Da en kunde bad mig om, at dekorere deres hjem med et frisk og moderne udtryk, tog jeg kontakt til Cole & Son, som leverede dette fantastisk flotte tapet. Man kan dekorere med tapet på mange forskellige måder, eksempelvis ved at beskære tapetet, så det kommer til at ligne et maleri – og dette vil jeg komme med ideer og tips til, hvordan man kan gøre i dagens blogopslag.

Jeg har i et tidligere opslag, “Tør du at dekorere med tapet?”, kort gennemgået den historiske udvikling af tapet og kommet med forslag til, hvordan man kan bruge det i praksis. Dog fik jeg ikke nævnt, hvor fantastisk et udtryk en beskæring af tapet kan give en væg, netop fordi, at tapetet og sågar hele væggen tager form af et kunstmaleri.

Det er en god ide at overveje, hvilken tapet man vil bruge, da mange tapet-typer trykkes i et repetitivt mønster. Jeg vil forslå, at man søger efter tapet, hvis mønster ikke gentages, ligesom det på billedet heller ikke gør det. Hvis mønsteret gentages i tapetet, kan det få et mere industrielt eller statisk udseende, fremfor at fremstå dynamisk og kunstnerisk. Min erfaring som indretningsdesigner er endvidere, at det kan være en god idé at vælge tapet med skarpe kanter, hvis man har tænkt sig at beskære det. På den måde vil det være nemmere at skabe et clean cut mellem væggen og tapetet. Beskære man blødere figurer som cirkler eller lignende, kan det ofte være til gene for beskuren.

Dog er det også vigtigt at påpege, at der naturligvis ikke er nogle regler for, hvordan man må arbejde med tapet, dette er bare nogle af mine tips, som har vist sig, at være nyttige i mit virke som indretningsarkitekt.

Hvis du har brug for hjælp med vægdekorationer eller andre projekter, så kan jeg anbefale en konsultation hos Indret.nu. På den måde kan jeg nemt, assistere dig og hjælpe dig i mål med dit projekt. Du kan kontakte Indret.nu på facebook eller over mail: [email protected], hvis du ønsker professionel assistance til dit fremtidige indretningsprojekt.