“Ledningen!? Taler vi om de grimme ledninger, som jeg altid har svært ved at gemme væk?”

Ja – nemlig! Selvom vi tit opfatter ledninger som lidt af en pestilens for øjet i den moderne indretning, vil jeg i dagens opslag komme ind på, hvordan man nemt kan gøre brug af ledningernes relativt skjulte dekorative effekt.

Mange foretrækker at lade ledningen blende ind med loftet og væggene. Men i dag kommer jeg ind på, hvordan man kan tænke ud af boksen og omdanne en ellers triviel ledning til et dekorativt element i sit hjem. Jeg støder ofte på problemer med ledninger, der kommer i forbindelse med væg- og pendellamper. Problemet opstår ved det faktum, at ledninger i højere grad er praktiske end de er dekorative. Men som du måske har lagt mærke til her på bloggen, så er jeg en indretningsarkitekt, der godt kan lide at tænke ud af boksen, hvorfor jeg har eksperimenteret med, at dekorere med ledninger. På billedet ses et eksempel, hvor jeg har valgt en sort ledning som står i stor kontrast til det hvide loft netop, for at skabe fokus på ledningen. Kontraster er gode til at skabe opmærksomhed og lede beskuerens øje i forskellige retninger. Man kan derfor sige at ledningens funktion forfremmes til både at forsyne lampen med strøm, samtidig med at den leder beskuerens øjne mod lampen.

Som indretningsarkitekt forsøger jeg ofte at skabe eller indføre forskellige visuelle virkemidler i moderne indretning, og har, som du kan se i mine blogopslag, stor succes med det. Hvis du har brug for hjælp eller inspiration til din egne indretningsprojekter, så kan jeg anbefale en konsultation hos Indret.nu. På den måde kan jeg nemt, assistere dig og hjælpe dig i mål med dit projekt. Du kan kontakte Indret.nu på facebook eller over mail: [email protected], hvis du ønsker professionel assistance til dit fremtidige indretningsprojekt.