Godt Nytår! Et nyt år står for døren, hvilket for mange betyder nytårsfortsæt og opstart af nye projekter. I dagens opslag kan du måske finde inspiration, til dine egne målsætninger for år 2019 – da jeg, vil gå i dybden med tapet!

Tapet har eksisteret i mange århundrede og kommer i mange forskellige typer. Oprindeligt var tapet af stof eller læder, hvori mønstre og dekorationer ofte var påtrykt.

Senere blev tapetet mere avanceret, og man kunne i løbet af det 18. århundrede købe tapet, der havde komplicerede mønstre som tilsammen udgjorde store malerier.

I dag har tapet, den funktion at det skal bidrage til rummets helhed. Tapet bruges ofte til at skabe en stemning i et rum ved at få alle rummets elementer til at harmonere sammen. Derfor kan det være lidt af en udfordring at vælge den rigtige sammensætning af tapet og interiør. Tapet har naturligvis også den funktion, at man som jeg nævnte tidligere, kan opnå unikke og komplicerede mønstre, som ellers ville tage lang tid at male. Eksempelvis, kan du tage et kig på billedet, hvorpå en stue er blevet udsmykket med tapet.

Kunden som ejer huset, ønskede at få en stue der både udstrållede personlighed samtidig med at der blev lagt vægt på design og de stilrene linjer. Det minimalistiske tapet indeholder mange af de farver som går igen i de andre møbler. Tapetet fungerer derfor som en slags farvepalette, der giver rummet en hel fornemmelse. Øje vil derfor nemmere kunne navigere rundt i rummet, hvilket i sidste ende giver rummet et delikat harmonisk udtryk.

På trods af tapetets mange fordele, har mange alligevel forskellige holdninger til det. Tapet har tidligere haft en tendens til at blive opfattet som noget retro og gammelt, som ikke er tidsløst nok. Og jeg kan godt forstå disse holdninger, især når man tager tapetets historie i betragtning. Men i de seneste årtier, har tapetet udviklet sig i en mere stilren og simpel retning, hvorfor jeg tænker at man bør overveje, om man ikke skulle implementere tapet i sit hjem – især nu hvor nytåret er nært forestående.

Hvis du overvejer at dekorere med tapet, så kan jeg anbefale en konsultation hos Indret.nu. På den måde kan jeg nemt, assistere dig og hjælpe dig i mål med dit projekt. Du kan kontakte Indret.nu her på facebook eller over mail: [email protected], hvis du ønsker professionel assistance til dit fremtidige indretningsprojekt.

En tanke om “Tør du at dekorere med tapet?”

Lukket for kommentarer.