Vi kender nok alle til pladsmangel! Det er et generelt problem – og jeg møder tit kunder, der har stor besvær med at få plads til alle tingene, når først de har påbegyndt deres indretningsproces. Derfor kan det være en fornuftig idé at tænke sin pladssituation godt igennem, inden man kaster sig ud i en større rokade af sit møblement.

I mine år som indretningsdesigner har jeg lært mange forskellige måde at skabe plads i hjemmet -men en af de mest interessante metoder, er efter min mening, at gøre brug af sin lofthøjde. Her taler jeg dog ikke kun om volumniøse arkivskabe eller høje stigreol-systemer… der er nemlig kommet mange skønne og moderne løsninger til! Se eksempelvis billederne af disse bogkasser (blå Trævarefabrikkernes udsalg og hvid Montana) , og hvordan de formår at tage adskillige bøger, dokumenter samt nips genstande op i højden på en stilren og elegant måde.

Udfordringen ved denne løsning, er dog at bogkasserne i mange situationer kan komme til at få rummet til at virke mindre. Når loftet er frit, giver det en naturlig følelse af, at der er mere plads i rummet, hvilket betyder, at det vil have den modsatte effekt, hvis man optager pladsen med en bogkasseopsats. Her er det vigtigt, at man overvejer en strategisk god placering af sine bogkasser. I tilfældene på billederne, har jeg valgt at placere bogkasserne i rum, som ikke var overmøbleret og hvor der i forvejen var meget luft. På den måde smelter bogkassernes relativt store rumfang bedre ind i rummet. Endvidere kan man overveje, hvilke farver bogkasserne skal have. For at flette bogkasserne bedre ind i hjemmets udtryk, valgte jeg bogkasser i farver som i forvejen var repræsenteret i rummet. På den måde skaber de ikke en stor kontrast, hvilket betyder, at de ikke skaber alt for meget blikfang.

Hos indret.nu har jeg mange tips til, hvordan du kan indrette – og jeg har mange års erfaring med at hjælpe kunder i mål med deres projekter. Hvis du har brug for hjælp, så kan jeg anbefale en konsultation hos Indret.nu. På den måde kan jeg nemt, assistere dig og hjælpe dig i mål med dit projekt. Du kan kontakte Indret.nu her på facebook eller over mail: [email protected], hvis du ønsker professionel assistance til dit fremtidige indretningsprojekt.