De skal ikke ignoreres… 

De flyder på gulvet som lange slanger der snor sig mellem hinanden. Du falder over dem, og de bliver sværere og sværere at ignorere, men lige netop det behøver du faktisk ikke at gøre. Du kan såmænd gøre det modsatte – sætte dem i fokus med vilje!

Ledninger er jo alligevel uundgåelige, så her er endnu en mulighed for at tænke ud af boksen og være kreativ inden for indretning. Kreativitet er en af de store nøgleord når man er indretningsarkitekt, og det er min opgave at se potentialet i ethvert slags rum og materiale. De fleste vil foretrække at gemme ledningen væk, da det kan være svært at forestille sig en ledning blive en dekorativ faktor inden for hjemmets rammer – den har jo mest af alt til opgave at være praktisk. 

foto fra Homemydesign.com

Kan ledningen ligefrem blive hyggelig?

Ja, eller skæv, eller stilig, alt efter hvad dine ønsker er. Måske du er til det skarpe og grafiske udtryk, som de rette linjer giver? Eller er din hjerne mere krøllet? Så kan du lege med ledningen, så den bliver til en dekorativ krusedulle eller sjov figur.

foto fra lushome.com
foto fra arrowfastener.com

Tænk i farver og kontraster 

Du kan tænke i kontraster, når du køber din ledning. Normalt ville man vælge at camouflere ledningen, ved at købe en ledning i samme farve som væggen, men overvej at gøre det modsatte. Der er mange muligheder, når det kommer til farvespil. Du kan holde ledningen i samme farvepalette som væggen, og blot vælge en lysere eller mørkere nuance. Du kan også udforske komplementærfarver ved at sætte en sort ledning på en hvid væg, eller en rød på en grøn. 

En tommelfingerregel er at huske, at det ikke er alle ledningerne i dit hjem, der skal fremhæves, men kun nogle få. Det gør det til et modigt indretnings valg, som vil blive bemærket positivt, og give smil og kreativ eftertanke. 

foto fra Creativecables.com
Foto fra Creativecables.com