Kalenderen siger maj, og nu nærmer vi os sommeren med hastige skridt. Når varmen kan mærkes, vil vi gerne ud. Vi vil ud og bruge de dejlige haver igen. De fleste af os husker nok tilbage på den varme sommer i 2018, hvor solen skinnede konstant, og hvor vi havde den varmeste sommer nogensinde. Ingen ved, om vi kommer til at opleve så varm en sommer igen, men vi kan i hvert fald forberede os på det. Dér kan indretningen være en stor hjælp.

© Hus & Hem

De fine pergolaer kommer i mange former og størrelser med forskellige formål, så det passer til den pågældende have og familie. De er smadderflotte og giver et super lækkert look i haven, og så kan de give skygge. Hvis solen er for skarp, opsætter mange parasoller, hvilket også giver god mening, og de kan være rigtig flotte at have stående på terrassen. Dog giver en pergola lidt mere liv og blender bedre ind i haven. Derudover er der noget fredfyldt ved, at solen forsigtigt titter gennem bladene, hvor en parasol giver fuld afskærmning.

© blogspot.com

Pergolaerne kan bygges på mange forskellige måder – og som sagt til forskellige formål. De fleste bruger til dem til at afskærme over spisebordssættet på terrassen. Dette giver en rigtig dejlig stemning på de varme sommeraftener med kold rosé i glasset og levende lys på bordet.

© Andreas Mikkel Hansen

Idéen med at skabe en smal pergola langs huset er jeg også ret vild med. Det giver nogle fine muligheder for at sætte nogle få liggestole eller sætte en grill op, så der kan grilles hele året rundt uden frygt for regn og blæst.

© centsationalstyle.com