Tæpper kan gøre meget for indretningen, men de skal vælges med omhu, fordi de har en stor del af udtrykket og stemningen. Der findes så mange tæpper med forskellige mønstre, farver, længder og kvalitet. Det er derfor vigtigt at vælge et, som kan opfylde dine ønsker til boligen.

© fra tidligere projekt

Løse tæpper er noget af det i indretningen, som gør allermest for rummet. De kan både være hyggelige, og så luner de det visuelle udtryk. Tænk på sommerhuse og hyggekroge – der er næsten altid et tæppe at finde, fordi de skaber en ramme, som omslutter stemningen. De er med til at understrege hyggestunderne. De er også gode at bruge, når udtrykket i forvejen er en smule koldt, og der er brug for at skabe en bund, som opbløder det rå look.

Tæpperne er gode at benytte sig af, hvis man ønsker at markere et område f.eks. i de åbne køkkener, hvor de forskellige møbler hurtigt kan flyde sammen. Det vil derfor være en god idé at lægge tæppet under spisebordet eller i hjørnet under lænestolen og læselampen for at markere de områder tydeligere.

Derudover kan et tæppe også sætte kulør på indretningen. Hvis din bolig primært benytter sig af ensfarvede møbler, kan det give et super fedt udtryk at peppe den op med et farverigt tæppe eller noget, som er mere grafisk og har nogle fine mønstre.