Mange har et love-hate relationship til skråvægge. De kan på den ene side være super dejlige at have og giver mulighed for hyggekroge, og så gør de bare et eller andet helt specielt ved rummet. På den anden side kan de også være vildt begrænsende og kræve, at man nytænker ens indretning for at få plads til de ting, man ønsker. Jeg kan sætte mig ind i begge synsvinkler, men jeg ved også, at det ikke bare sådan lige er til at ændre på så stor en del af konstruktionen – derfor kommer jeg med lidt råd til, hvad du kan gøre, hvis du går og bakser med skråvægge, så dig og dine skråvægge kommer til at have et godt forhold til hinanden.

 

1. Brug vinduerne

En af de negative følger ved skråvægge er, at man kan føle sig en smule indeklemt, hvis man sidder ved et skrivebord eller ligger i sengen, som er placeret op ad en skråvæg, da væggens retning tager noget af den omkringliggende luft. I de fleste rum er der et vindue, som er en god idé at benytte sig af og udnytte for at skabe lidt luft. Sætter du en lille kontorplads op, vil det bidrage med mere luft omkring dig, og så falder det naturlige lys også ind, så det ikke kræver ligeså meget belysning.

© i.pinimg.com / Tim Wahlfried

2. Gavlen har plads

Det kan være svært at hænge ting op på de skrå vægge. Det kan derfor betale sig at benytte sig af gavlen – altså endevæggen, da der her er mest plads til at boltre sig på. Det kan være opbevaringen, der er problemet, eller måske har du brug for mere bordplads end det, der kunne stå i forbindelse med vinduet. Sørg for at gøre brug af så meget af endevæggen som muligt og udnyt pladsen under de skrå vægge optimalt – om det er til opbevaring, skrivebord eller hylder til dit nips. Se de fine billeder for lidt inspiration.

© ikea.dk / fritzhansen.com / bolius.dk

3. Tøj tøj tøj

Det fylder, og vi har en tendens til at have meget af det, og det skal jo helst ligge overskueligt, så det er tilgængeligt for os. Det er svært med opbevaring i rum med skrå vægge, men som skrevet i ovenstående afsnit, så kan endevæggen skabe masser af opbevaring, og det kan få en super fed effekt at have gavlen dækket med skabslåger. Det giver et rent look, da hele skabet er ensfarvet, og det giver ikke så meget støj for øjnene. Ønsker du at gøre det mere moderne, kan du med fordel forbinde skråvæggen med en læderrem og en pind igennem, og så har du lidt plads til det vigtigste tøj. Det ser rigtig lækkert ud!

© Pia Winther / tinadalboge.dk

Så jeg er helt klart på .. not to hate!