Vi kender det alle sammen. Vi kommer hjem fra en lang arbejdsdag, og de huslige pligter skal ordnes – også selvom vi allerhelst vil hygge med familien. Det er derfor vigtigt, at de to kan forenes på bedste vis.

Køkkenet er et af de vigtigste rum i huset, fordi man bruger så meget tid derude, og det betyder meget, at man trives, så det ikke blot bliver de kedelige pligter, der ordnes i rummet. Man kan derfor vælge at gøre køkkenet en smule mere “multifunktionelt”, så det ikke kun er til at tilberede mad i, men ligeså meget til at hygge sig med hinanden eller fordybe sig i et projekt.

Hyggekrog for alle

Sørg for at skabe et køkken, der gør dig glad, og som indeholder et hyggehjørne, hvor der er plads til at skabe gode minder, som ikke drejer sig om de sure pligter. Et sådan sted vil være til gavn for både voksne og børn. Voksne har tit en masse om ørerne og har derfor brug for et break fra hverdagens stress og jag, og det kan de få i forlængelse af køkkenet. Derudover har børn oftest lyst til at være i nærheden af forældrene, og de har derfor mulighed for at lege eller læse en god bog i den lille hyggekrog, mens mor og far står og laver maden. På den måde har forældrene også styr på, hvad ungerne laver af unoder – nok også noget de fleste forældre kender til!

 

 

 

 

 

 

 

 

© boligcious.dk / pinterest

Tips til hygge

1. For at skabe hygge i køkkenet skal der ses på, hvad der skal være plads til. Er I en familie med store armbevægelser, hvor I maler og klippe-klistrer, skal I gå efter et område, hvor et stort bord prioriteres, og hvor pladsen nemt kan ryddes, men er I en familie, hvor I holder af at læse en bog eller tegne, kan I med fordel blive ved et mindre bord.

2. Træk nogle af elementerne fra de andre rum ud i køkkenet – stuen er der meget inspiration at hente fra, fordi det normalt er der, man hygger sig. Det kan med fordel være en bordlampe, som kan give et hyggeligt twist på køkkenbordet eller måske en stor buket blomster. Det kan også være noget så simpelthen som at male en væg en anden farve for at bryde den hvide og rene stil, man oftest har i køkkenet.

3. Har du pladsen til det, kan du sætte en lænestol ud i køkkenet, så du har mulighed for at slappe af, mens kødsovsen koger ind, eller dine børn kan læse deres lektier, mens du laver maden færdig.

 

 

 

 

 

 

© indret.nu – eget projekt