Vi har ramt marts måned! Det betyder, at vi nu officielt er gået ind i forårsmånederne, og det er vi sikkert mange, som har glædet os til – jeg har i hvert fald. Vintermånederne med det kolde vejr, juletiden og de lange, mørke dage opfordrer til indendørshygge, og det er en dejlig tid, men intet slår følelsen af at se årets første solstråle, mærke det lune vejr og have længere dage med lys.

Efter de mange kolde måneder er de flestes udendørsområder nok blevet forsømt en smule, og dem skal vi til at have gjort klar til de næste mange måneder med sol og varme. Det samme er gældende for de yndige sommerhuse, som mange rykker til i de lunere måneder. Der skal derfor bruges lidt energi på at få skabt nogle fine udendørsarealer med hyggelig indretning, som passer til ens familie.

 

I sol og regn

Det kræver ikke nødvendigvis så meget at skabe nogle dejlige udendørsarealer, men sørg for at udnytte pladsen til det, I ønsker. Dit sommerhus bør være et sted, du ønsker at være – både i sol og regn. Det er derfor en god idé at tænke mulighederne igennem for både at kunne slappe af under den bagende sol, men ligeså hvis det siler ned med regn – det er trods alt charmen ved det danske vejr. Du ved aldrig, hvad du får. Skab et dejligt område til de solrige timer, men sørg også for at have plads til at kunne sidde under et halvtag eller en parasol med en varm kop the og lytte til regnen.

© Andreas Mikkel Hansen

Belysning

For at nyde udendørsarealer til deres fuldest er det en god idé at lægge ekstra kræfter i belysningen. I løbet af dagen er det klart, at der ikke er brug for andet end dagslyset, men når solen går ned, og aftenen begynder at tage over, vil I være glade for den rette belysning, så I kan sidde udenfor til langt ud på natten og læse en god bog eller skåle med vennerne. Det tilfører også et ekstra hyggeelement med lys rundt omkring på terrassen eller i haven, som oplyser de små charmerende afkroge.

© Andreas Mikkel Hansen

Hyggestemning

Skab nogle hjørner som – udover at bestå af lys – består af fine krukker med blomster, krydderurter eller grønne planter. Indret ude, som du indretter inde. Læg nogle fine tæpper og puder, som hurtigt kan tages ind om aftenen, når duggen falder. Sørg for at skabe en stemning i dit sommerhus, som du ikke har lyst til at være foruden.

© Morten Holtum