Træpaneler med lyddæmpende effekt i kantine.
Kantine indretning med lyddæmpoende lofter.

Få en god atmosfære med lyddæmpende paneler

Den moderne indretning er forholdsvis simpel og minimalistisk. Konceptet "Less is more" har været in i nogle år, bl.a. indenfor mode, makeup og indretning. Når det kommer til boliger, ser det super flot og stilfuldt ud med en minimalistisk indretning, men det kan give problemer med akustikken i hjemmet.

Virksomheder er ofte indrettet minimlistisk og praktisk, og derfor kan der også nemt komme dårlig akustik her. Fx er mange kantiner meget rungende, og der kan være meget larm når alle spiser frokost samtidig. Storrumskontorer kan have samme problematik.

Men heldigvis kan man nemt gøre noget ved det! Det er nemlig blevet populært at bruge lyddæmpende paneler i hjemmet. Se med herunder, hvor jeg vil fortælle om tre forskellige typer.

Lydabsorberende paneler i kork

Kork er et godt materiale når det kommer til akustik og lyddæmpning. Og så er det et meget trendy materiale, som ses flere og flere steder i indretninger. Det er altså nemt at matche med andre interiør ting i hjemmet.

Derudover er der mange forskellige muligheder for mønster og tekstur i kork. Man kan både få det i fintskårne mønstre som det ses på billedet, eller i noget mere abstrakt og råt.

Der er også forskel på hvor store korkpanelerne er. Nogle er kun på størrelse med et stort maleri, mens andre dækker en hel væg. Men uanset hvilken størrelse panelet købes i, er det altid nemt at tilpasse størrelsen på kork selv, da det er et forholdsvis blødt materiale.

Kork er også et materiale, der kan fremskaffes på en bæredygtig måde. Mange lydabsorberende paneler i kork, er lavet af genbrugsmaterialer. Derudover er det sundt for indeklimaet at få flere naturmaterialer ind i hjemmet.

Lyddæmpende panel af kork, monteret på væggen.

© corkbee.com

Lydabsorberende tekstil og skumgummi

En anden metode man kan bruge i sit hjem, når det kommer til at skabe en bedre akustik, er at indrette med skum- eller tekstilpaneler.

Et eksempel ses på billedet, hvor der er lavet en stor lyddæmpende væg i tekstil over sengen, der samtidig fungerer som en stor sengegavl. Hvis man har et stort soveværelse, og sengetøjet er det eneste tekstil i rummet, kan denne løsning være en super god idé. På den måde får man en mere hyggelig og afslappende stemning.

En af fordelene ved denne metode, er at der findes uendeligt mange valgmuligheder i form af farve og tekstur i stoffet. Det betyder, at metoden kan anvendes i mange forskellige typer hjem, og i alle mulige rum.

Lyddæmpende sengegalv, der går helt op til loftet.

© EshietDesign, Etsy.com

Indret med lyddæmpende træpaneler

En af tidens helt store trends, både indenfor indretning og lyddæmpning, er trælameller. Træpanelerne er bygget op med en masse mellemrum, hvori lyden bliver opfanget uden at blive kastet tilbage. Nogle træpaneler er endda beklædt med tekstil på indersiden, for en stærkere effekt.

De smarte trælameller kan bruges i alle hjemmets rum, og er nemme at vedligeholde. De fås i mange træsorter og med mange slags finish, hvilket betyder at de nemt kan indgå i mange forskellige indretninger.

Træpanelerne kan bruges til lofter, vægge, rumdelinger, møbler, og meget mere. Der er næsten ingen grænser for, hvor det kan bruges.

Udover at det er flot og moderne, er det også sundt for indeklimaet at bruge naturlige materialer i indretningen.

Træpanel med lyddæmpende effekt.

© woodupp.dk

Lydisolerende opdeling af køkken og stue.

© contemporist.com

Lydisolerende træpanel i mørkt træ.

© woodupp.dk

Lyddæmpende paneler i luftet.

© delightfull.eu