Stort abstrakt maleri i blå nuancer med motiv af et rådyr.

Find din egen kunst-stil

Indretning af et hjem er for nogle nemmere end andre. Der er mange ting at tage højde for, og mange elementer, der skal passe sammen. Kunst bliver ofte brugt i hjem til at dekorere og til at skabe en mere personlig stil. Men hvis ikke kunstværket passer ind i resten af indretningen, kan det hurtigt gå hen og blive et dyrt fejlkøb.

Derfor er det vigtigt at finde ud af, hvilken stil man godt kan lide, og hvilken stil, der ville passe ind i ens hjem. Har man fx et hjem med rigtig mange ting, små pyntegenstande og kort afstand mellem møblerne, er det ofte en god idé at vælge et meget simpelt og neutralt kunstværk.

Bor man derimod meget simpelt og moderne, kan hjemmet sagtens bære store, vilde og farverige malerier. Denne kontrast vil virkelig give billedet opmærksomhed, og fremhæve det. Hvis man er til en mere afdæmpet stil, kan det også give et super clean og moderne look, hvis man holder sig til simple motiver i lyse farver.

Surrealistisk maleri i stort moderne køkken med højt til loftet.

Skab sammenhæng i din kunst

Flere kunstværker i samme rum kan sagtens fungere. Dog er det vigtigt, at der ikke sidder for mange, for tæt sammen, da de så bare drukner i hinanden. Undtagelsen her, er hvis de hører sammen i en serie.

Men selvom man ikke har kunst, der decideret hører sammen i en serie, er det stadig en god idé at have for øje at finde noget der passer sammen. Hele rummet vil føles mere færdigt og sammenhængende, hvis der er et gennemgående tema, stil eller farvepalette i rummets dekoration.

Nogle mennesker vælger at lave en sammenhængende stil og tema gennem hele boligen. Andre har forskellige visuelle udtryk i de forskellige rum. Hvis man vælger det sidstnævnte, kan man sagtens have meget forskelligt kunst i sit hjem. Det er dog stadig vigtigt at lade hvert værk hænge så det får den opmærksomhed det fortjener.

Stort abstrakt maleri i blå nuancer, over skrivebord med rød stol.

Hvilken type kunst skal jeg vælge?

Der findes uendeligt mange muligheder indenfor kunstens verden. Man kan få malerier, fotokunst, plakater, tegninger, vægmalerier, tapet, wallstickers og en masse andet. Hvad du skal vælge, er helt op til dig selv, din smag og dit budget.

Det klassiske og traditionelle valg er selvfølgelig malerier, men de er også ofte til den dyre side. Indenfor kategorien malerier, er der endvidere en masse muligheder i stil, størrelse og ramme.

Et mere moderne valg, som er meget fremme for tiden, er plakater. De er prisvenlige, nemme at udskifte, og fås i et utal af designs. Her kan man også sagtens finde en flot plakatserie, og sætte op sammen.

Et andet moderne valg, er wallstickers. De er for dem, der gerne vil have et minimalistisk look, men som ikke vil eller må male direkte på væggene. Wallstickers findes også i mange forskellige design. Man skal dog være opmærksom på, at denne løsning fungerer bedst på glatte overflader.

Abstrakt kunst på væggen bag en vase med blomster.