Enrté område i tandklinik efter renovering.

Total renovering og modernisering af tandklinik

Jeg har tidligere vist lidt af dette projekt frem, men her kommer der flere billeder samt flere tips jeg har brugt i indretningen. Tandklinikken er ikke nødvendigvis et sted de fleste glæder sig til at besøge, men målet her var at gøre det så behageligt som muligt. Derfor har der været meget fokus på belysning, akustik, farver og materiale.

Få mere lys med i indretningen

Gangen i tandklinikken førhen havde ikke nok lys hele vejen, og det lys der var, var meget kunstigt. Derudover var hele udtrykket med de industrielle lysstofrør, de klinisk hvide døre og vægge samt de røde møbler en smule gammeldags.

Gangen i en tandklinik inden renovering.
Gangen i en tandklinik efter renovering.

Den nye tandklinik har lamperne siddende helt oppe under loftet, så de kaster lyset mere direkte ud i gangen. Dette giver et mere behageligt og naturligt lys. Derudover er der kommet to store billeder af en rolig skov i dybe grønne farver. Den grønne farve bringer ro, hvilket er en god egenskab at tage med ind i en tandklinik. Derudover kaster den et køligt farveskær i gangen, hvilket får klinikken til at fremstå som et rent og hygiejnisk sted.

Tænk akustik når du indretter

Der er flere gode grunde til at fokusere på god akustik, når man indretter professionelt. Én af dem er at der typisk er flere mennesker tilstede samtidig i et venteværelse, og at det derfor ikke er rart hvis alle lyde bliver kastet rundt i rummet. Derfor er skranken i den nye tandklinik beklædt med et lydabsorberende træpanel. Dette træpanel er med til at skabe en mere behagelig akustik i rummet, og så giver den et super elegant og moderne udtryk.

Lamperne er på samme måde som i gangen, sat helt op under loftet, og i en hvidlig farve. Dette er igen for at give mest muligt lys til rummet, på en naturlig måde.

I den gamle klinik var der en masse synlig opbevaring bag skranken. Det er fjernet i den nye klinik. Alt hvad personalet skal bruge, er gemt væk i smarte opbevaringsløsninger, så patienterne ikke mødes af et rodet syn.

Receptionen i en tandklinik efter renovering.

Entréen giver et førstehåndsindtryk

Den gamle entré var egentlig funktionel, men trængte alligevel til en optimering samt et mere moderne og indbydende look. Stumtjeneren er blevet udskiftet, således at patienter ikke skal grave deres overtøj frem fra under fremmede menneskers frakker.

Derudover er børnestolene blevet fjernet, da der sjældent var brug for dem.

Entré område i tandklinik før renovering.

I stedet er der kommet en almindelig stol, hvor der før var små børnestole. Og så er der kommet en bænk, der går rundt om hjørnet. Denne bænk skaber en masse siddepladser på en uformel måde. Træfarverne er afdæmpede og rolige, og giver et moderne look.

Der er også kommet en hattehylde med garderobestang og bøjler, så folk kan hænge deres overtøj pænt vedsiden af hinandens.