Tørrede blomster i en buket.

Pynt dit hjem med tørrede blomster

De fine tørrede blomster, der fås i forskellige slags og farver, er blevet utroligt populære. De er elegante og naturlige, og så har de en lidt mere rå kant, end friske blomster har. Derudover holder buketten i meget lang tid, og kaldes derfor en evighedsbuket.

Tør dine egne blomster

Mange slags blomster kan faktisk tørres. Hvis du er i tvivl om din blomst kan tørres, så slå det op på nettet. Den bedste måde at tørre blomster på, så de bevarer farve og form, er at hænge dem med hovedet nedad et mørkt sted. Man kan spraye dem med hårlak eller elefanthud for at få dem til at holde bedre. Elefanthud er en klar lak lavet til formålet. Den forhandles forskellige steder på nettet samt i nogle blomsterbutikker.

Tørrede lavendler

Køb tørrede blomster

Hvis du er vild med de tørrede blomster, men ikke selv vil/kan tørre dem, er der heldigvis mange steder de kan købes. De fås både som færdiglavede buketter, og som enkelte blomster, som man selv kan lave en buket ud af.

Indret med tørrede blomster

Når du har købt eller lavet din evighedsbuket, kan du sætte den i en flot vase. Vasen med de tørrede blomster kan bruges på forskellige måder i indretningen. Man kan for eksempel have den stående på stuebordet eller spisebordet. Dette er mest optimalt med buketter af mindre størrelse. Det skaber lidt samme effekt som at have en frisk buket stående.

En anden mulighed er at bruge en større vase, og vælge nogle høje blomster og grene. Sæt vasen på gulvet, og brug den mere som en slags potteplante.

Tørrede blomster i vase på gulvet