Stort moderne køkken med store vinduer.

3 ideer til indretning af køkken, der er praktisk og moderne

Køkkenet er et af husets vigtigste rum, hvor mange bruger tid hver eneste dag. Derfor er det også vigtigt at have et køkken eller køkken alrum, man er glad for. Når man laver nyt køkken, vil nogle gerne have et flot og moderne køkken, og nogle vil gerne have et praktisk køkken. Men hvorfor ikke have et køkken, der er moderne og praktisk? Så her kommer der lidt idéer til køkkenindretning / hjælp til indretning af køkken fra en indretningsarkitekt.

1. Åbent køkken i den moderne indretning

Det er efterhånden blevet meget populært og moderne at have et åbent køkken ud i ét med stue eller spisestue. Det giver større rum omkring køkkenet, og der bliver ofte mere lys. Derudover er det en mere social køkken indretning, der giver mulighed for at snakke med dem, der sidder i spisestuen eller stuen.

2. Vælg skuffer i din køkkenindretning

Ved indretning af køkkener med dybe køkkenelementer giver det rigtig god mening at have skuffer frem for låger til køkkenopbevaring. Hvis du skal have noget, der står inde bagerst i dit køkkenskab, skal du ned på knæ og grave helt ind efter det. Hvis du derimod har fået skuffer, trækker du bare skuffen ud. Så har du et nemt overblik over hele skuffens indhold, og undgår de der ting, der gemmer sig inde bagerst i skabet. Det er også en god idé til et smalt køkken.

3. Bordplads er essentielt i indretning af køkken

Bordplads i køkken eller køkken alrumer én af de ting, man næsten ikke kan få for meget af. Det er dejligt, hvis man er flere der skal lave mad sammen, eller hvis man har gang i flere retters mad. Hvis der er plads, kan man med fordel få en køkkenø, som man kan komme hele vejen rundt om. Her kan noget af bordpladsen også bruges til et par barstole, til en lille hverdags spiseplads. I små køkkener kan ideén med barstole også være brugbar. Derved kan man bruge samme bordplads som man laver mad ved, til at spise ved, og få mere ud af pladsen i et lille køkken i lejlighed eller sommerhus.

Følg med for mere inspiration, indretningstips og tips til boligindretning

Boligindretning køkken
Indretningsarkitekt til køkken