Professionel indretning af stor stue.

For lidt tid siden var jeg med til at indrette denne store spisestue med store vinduer og dejligt højt til loftet. Dagens opslag vil være en gennemgang af de tanker jeg gjorde mig undervejs i indretningsprocessen.

Først og fremmest plejer jeg, at spørge husets ejere ind til deres personlige stil, så jeg har en idé om, i hvilken retning jeg skal gå såvel som, hvilke design-mæssige valg jeg skal træffe. Stilen var i dette tilfælde inspireret af skandinavisk design, med både rene linjer og med plads til rustikke elementer og møbler af ældre karakter. Af den grund blev følgende valg truffet.

Først og fremmest blev der valgt et stort egetræs plankebord, som blev centreret solidt i midten af rummet. Rundt om blev Eames stole placeret, som skabte kontrast til den relativt tunge fornemmelse som bordet giver. Stolene er ganske vist tunge og solide i sig selv, men deres design gør, at de ser lette og elegante ud.

Over bordet blev der monteret to lamper fra Flos. Der er ikke så meget at sige om dem, da de i sig selv er super fede. For at matche lampernes og stolbenes stål-look, blev bordet endvidere dekoreret med nogle Etch Lygter i samme materiale fra Tom Dixon.

På grund af rummets åbenhed og dets store lysindfald, tillod det at skabe plads til det ellers tunge vitrineskab. Et skab af denne kaliber ville i mange tilfælde opsuge rummets luft på grund af dets tunge og rustikke udseende, men i dette tilfælde fungerede det rigtig godt på grund af rummets åbenhed. Dog satte det visse begrænsninger til den videre udsmykning af rummet, hvorfor rummet har en relativ sparsom mængde af udsmykning på vægge. Men dette stemte dog godt i overenstemmelse med familiens idé om hvordan rummets udtryk skulle være.

Hvis du har brug for hjælp eller inspiration til din egne indretningsprojekter, så kan jeg anbefale en konsultation hos Indret.nu. På den måde kan jeg nemt, assistere dig og hjælpe dig i mål med dit projekt. Du kan kontakte Indret.nu på facebook eller over mail: [email protected], hvis du ønsker professionel assistance til dit fremtidige indretningsprojekt.