Torsdagstip: Tre nemme tips til hvordan, du kan indrette med løse tæpper!

Jeg elsker at indrette med tæpper, da de kan give et helt unikt udtryk i et rum, som på en og samme tid er charmerende og varmt samtidig med, at det opretholder en moderne stil – hvis det altså bruges på den rigtige måde. I dagens opslag vil jeg give lidt inspiration i form af tre nemme tips, som du kan bruge til at indrette med tæpper i dit hjem eller firma.

1. Vælg det rigtige tæppe til det rigtige rum.

Tæpper kommer i mange forskellige varianter, og kan variere i både farver såvel som tekstur. Der er derfor mange forbehold at tage, når der skal vælges tæpper. Tæpper til praktiske rum som køkken og badeværelse skal være nemme at rengøre – og er derfor lavet af relativt hårdføre  tekstiler som bomuld. Tæpper som placeres i stue eller soveværelser, foretrækkes oftest i mere bløde teksturer som uld, silke viskose mm. Er du i tvivl kan det være en fornuftig idé at tage forbi en tæppehandler og høre om deres udvalg.

2. Separér dine rum!

Tæpper har mange positive egenskaber. Blandt andet kan de forbedre akustikken i et rum betydeligt. Endvidere kan tæppet bruges til at skabe små miljøer, som kan adskille en spisestue fra en sofastue, selvom begge er placeret i samme rum. Vær dog opmærksom på, at tæpperne skal være så store, at der stadig er luft rundt om de objekter, der står placeret på tæppet. Sørg eksempelvis for, at en stol kan trækkes ud fra et spisebord, uden at stolen bliver trukket ud over tæppekanten. Bliver tæppet for småt, kan det give en tendens til en klaustrofobisk fornemmelse.

3. Udnyt tæppernes dekorative funktion.

Måske vigtigst af alt, så sørg får at der er overenstemmelse med tæppet og de andre elementer der er i rummet, så helheden i designet bliver mere fremtrædende. Dette kan blandt andet ses på de billeder, som jeg taget i dagens opslag, i forbindelse med et projekt jeg lavede med Massimo Copenhagen. På disse billeder kan du få en fornemmelse af, hvordan tæppets farver matcher og supplerer de øvrige elementers farver og udtryk.

Som du kan læse er tæpper et dejligt element at have i sit hjem – men det kan give lidt udfordringer rent praktisk og kræver, at man på forhånd sætter sig ind i, hvilke slags tæpper der vil passe bedst ind i ens egne rum. Ønsker du assistance med et indretningsprojekt med tæpper, så kan jeg anbefale en konsultation hos Indret.nu. På den måde kan jeg nemt, assistere dig og hjælpe dig i mål med dit projekt. Du kan kontakte Indret.nu på facebook eller over mail: [email protected], hvis du ønsker professionel assistance til dit fremtidige indretningsprojekt.