Hos indret.nu spænder jeg bredt fra indretningsdesign i hjemmet til design-opgaver for private virksomheder og store firmaer. Nogle af mine opgaver som indretningsdesigner har indbefattet opsætning og design af produktbilleder for diverse producenter og magasiner – en af de mere besværlige indretningsdiscipliner, hvis du spørger mig. I dagens opslag, vil jeg give dig noget insider-viden om, hvad essensen bag et godt produktbillede er.

Til at forklarer mine teknikker, vil jeg tage fat i en lille billedeserie, jeg lavede for Massimo Copenhagen. De laver håndlavede tæpper i en enestående kvalitet og med et udtryk der forbinder nutid og fortid, det moderne og det klassiske samt det eksperimentelle og det etablerede.

Første trin som indretningsdesigner er, at gøre sig bevidst om hvilket udtryk der skal sendes – og vigtigst af alt hvem det skal sendes til. Find ud af hvem der er din målgruppe og sæt dig ind i deres tankegang. Massimo Copenhagen’s målgruppe er primært folk der går op i skandinavisk design og et godt håndværk – og af den grund, valgte jeg at gå efter det raffinerede og stilrene look til billedeserien. Den matte grå væg og de mørke nuancer giver det skandinaviske og naturtro udtryk jeg ledte efter, og går perfekt i spænd med tæppernes rustikke udseende.

Hernæst kommer en af de vigtigste dele I min opgave som indretningsdesigner – at få produktet i fokus! Jeg ser det alt for ofte, at nye indretningsdesignere for skabt en virkeligt flot setting, men glemmer det essentielle. Et firma hyrer ikke en indretningsdesigner udelukkende for at skabe et smukt motiv omkring deres produkter – men derimod for at få deres produkter til at stå ud og virke iøjenfaldende hos beskueren, samtidig med at produktet sender de ønskede budskaber.

Man må prøve sig frem, og det tager mange års arbejde at få trænet sit øje til at se, hvordan man får produkterne til at skille sig ud fra baggrunden. Jeg har dog et væsentligt råd – og det er enkelthed! Gør dine motiver så simple som overhovedet muligt og skabt god luft omkring produktet. På den måde sikrer man, at produkterne ikke smelter alt for meget sammen med baggrunden, hvorfor produktet helt naturligt bliver mere iøjenfaldende.

Husk at hold øje med Indret.nu  – enten på bloggen, facebook eller instagram, så du kan holde dig opdateret og få en masse indretningsråd. Du er også altid velkommen til at kontakte Indret.nu her på facebook eller over mail: [email protected], hvis du ønsker professionel assistance til dit fremtidige indretningsprojekt.