I dagens blogopslag vil jeg gå i dybden med, hvad planter kan bidrage med i et kontormiljø. Som indretningsdesigner, har jeg igennem årene lært mange teknikker til, hvordan man redesigne et kedeligt eller sterilt kontormiljø og gøre det mere indbydende.

Det er efterhånden naturvidenskabeligt bevist, at planter har adskillige positive egenskaber, som er gode for os mennesker. Det menes, at planter kan være med til at rense luften og hjælpe med at skabe en naturlig luftfugtighed i et lokale. Den rensede luft kan i nogle tilfælde medfører en nedsætning af hovedpine, hosten og øjenkløe – og kan med andre ord forbedre den overordnede sundhed i et firma.

Yderligere har planter et naturligt udtryk, der giver et mentalt overskud og kan i bedste tilfælde være stressnedsættende.

Når jeg bliver kontaktet af firmaer, som beder mig om at skabe et mere dynamisk og inspirerende kontormiljø, er jeg derfor ikke i tvivl om hvad jeg skal implementere – for planter er praktisk talt uundværlige på grund af deres mange gode egenskaber.

På nedenstående billede, kan du se en af de løsninger jeg i tidens løb er kommet frem til i min indretning med planter. Man kan opstille planter på mange forskellige måder, men noget der fungerer rigtigt godt er, når man placere planter i forskellige størrelser ved siden af hinanden. Det giver et oprigtigt og naturtro udseende. Potter med forskellige former kan også bidrage til det dynamiske udseende og gøre at planterne bliver mere interessante at se på. Med hensyn til placering, kan der være mange løsninger. I samarbejde med firmaet “Kontorbeplantning” valgte jeg, at hænge planterne i loftet, så det grønne ville komme op og bogstaveligt talt gøre dem mere i øjenfaldende.

Hvis du synes, at din arbejdsplads også kunne trænge til at få mere karakter og et indbydende udtryk, så er du altid velkommen til at kontakte Indret.nu her på facebook eller over mail: [email protected]