Jeg ved ikke om jeg er den eneste der ser det, eller om du også har lagt mærke til det? – Men læder er alle vegne at finde når det gælder boligindretning lige nu. Både sort, brun, lys og endda farvet! Læder er et hit! Det er der nok flere grunde til når det endelig kommer til stykket. Det er slidstærkt – mange er endda enige i, at det faktisk bliver flottere med årene når det får sin patina – men derudover er det også et fleksibelt materiale, der kan bære en masse og går rigtig godt sammen med andre materialer.

Historisk set har det været et materiale vi mennesker altid har brugt i forskellige sammenhænge. Lige fra beklædning til møbler og seletøj. Og faktisk er læder i sin rene form forholdsvis stift og kræver derfor nogle behandlinger før det er blødt og lækkert som vi fleste af os nok kender det som.

I dag er det umuligt at gå igennem boligafdelingen i Magasin uden at få øje på det slidstærke materiale. Vi er nemlig blevet rigtig glad for læder! Så glad, at man efterhånden kan købe alt i læder! – Og hvis vi ikke har råd, så prøver vi kræfter med materialet selv. Det har ofte et rustikt look, signalere eksklusivitet og samtidig er det et naturligt materiale.

Læder kan for nogle godt virke maskulint, men det behøver det slet ikke at være. – Det handler om hvordan du vælger at bruge det i din indretning. Læder går rigtig godt sammen med tekstil og træ, og ved at forsøge sig frem, kan man trylle flotte og unikke resultater frem der udskiller sig fra andres indretning.

Efterhånden findes der nok flere læderprodukter til dit hjem end du selv går og tror. Men som alt andet i indretning, skal man passe på med ikke at overdrive. Læder skal ses som et twist, der gør indretningen mere unik og personlig. For meget personlighed kan også gå hen og se rodet ud. Derfor er det sundt at overveje hvorhenne du bruger læder og i hvilken farve. Hold gerne fast i den farve og lad det gå igen forskellige steder i dit hjem, så det får lov til at give et spil i en harmonisk sammenhæng. – Og så er der også en helt tredje faktor du skal huske på – læder er ikke helt billigt, så det giver måske sin helt naturlige afgrænsning af brugen af det.

Jeg har fundet nogle eksempler frem, hvor du kan få et lille indblik i det efterhånden store læderunivers og finde inspiration til dit hjem.

By-Wirth_

En rigtig fin og alternativ måde at have blomster og andre planter hængende i sit hjem. Her udnytter man det bløde og slidstærke materiale til at kunne hænge tunge genstande op. Hvis du er den kreative type, kan du også have malerpensler, blyanter eller garnrester hængende i små krukker. Læderstropperne her kan købes hos By Wirth.

HolmRis

Lædermøbler har eksisteret i årtier – og det er der en rigtig god grund til. Læder giver en hel anden varme og hygge i hjemmet. Den knirkende lyd når man sætter sig er også sin helt egen, som mange af jer sikkert kender. Og så er det bare et møbel der kan holde i rigtig mange år! Hvis du er god til at holde det, forbliver farven intakt og holder snavs og skidt ude. Men husk at købe den ægte vare. – Imiteret læder opfører sig helt anderledes og holder ikke til ligeså meget som ægte læder. Det kan derfor på længere sigt godt betale sig at lægge lidt mere i et møbel for at få det ægte læder. På billedet ses det hvordan den brune farve giver en farve til hele stuen som en stærk kontrast til de nøgne og grå vægge. Møblerne kan blandt andet købes hos Holmris.Designbrokers.

gejst

Har du nogensinde set en toiletpapirsholder med læder? Nej vel? Men her har du den så. Et glimrende eksempel på, hvor populært lædermaterialet er blevet, også når det gælder indretning på badeværelset. Det er egentlig bare en strop, der giver én mulighed for at kunne løfte rundt på toiletpapirerne. Og alligevel giver den en kant, der gør lige netop denne holder særlig speciel og personligt, fordi man har valgt den, med læderdetaljen. Toiletpapirsholderen er set hos Gejst.

bylassen_031214_0197

Det er ikke kun toiletpapirsholderen du kan finde læderstroppen. – De bruges også som stropper til ophæng af magasiner, hviskestykker eller håndklæder. De er smarte, fordi du kan placere dem hvor du vil og i hvilken som helst afstand fra hinanden. Stropperne her er fra By Lassen og kan fås i flere farver.

91a25f867f796d35079da43ce15fcf50

Læderstropperne går også igen som håndtag på skabe, skuffer og kommoder. Nogen vælger at sætte dem vandret på, mens andre laver en krog som her på billedet, hvor man kan trække skuffen ud. Det er nyt og anderledes, men jeg er vild med det! Det er detaljer som disse, der gør indretningen din!

etsy.com_2

Hvad med et vægur i læder? Her har man valgt at holde den hel enkel uden tal, men nøjes med syninger ud fra 12, 3, 6 og 9, så man hele tiden har en idé om hvad klokken er. Det giver et dejligt rent look, hvor man virkelig får lov til at se materialet i sin fulde form og farve. Uret her kan købes på etsy.com.

Skærmbillede-2017-01-25-kl.-10.35.31

Pynt børneværelset med små håndlavede dyr i lækkert læder. Simpelt og kreativt design, der afspejler designerens fantasi. De er super fine og er samtidig også en ting barnet kan beholde og give videre til sine egne børn, når den tid kommer. Derudover er dyrene også tunge nok til at kunne fungere som en dørstopper eller bogholder på reolen. Dyrene er fra Züny.

Skærmbillede-2017-01-25-kl.-10.38.17

mater-sophie-spejl-o42-cm-1

øjenhøjde. Derfor synes jeg ikke det er lige meget hvilket spejl man vælger at hænge op. Det må jo gerne være flot at se på – synes du ikke? Det første spejl er fra Gubi, og hænger i en lang læderstrop der går hele vejen rundt om spejlet. Det er tegnet af den franske designer Jacques Adnet i 1940erne og har et luksuriøst udtryk med unikke detaljer i messing.

Det andet smukke spejl er fra Mater. Lavet i naturtræ fra mangotræet med en flot sort læder kant. Kan købes i tre forskellige størrelser.

Alphenberg

Det var første gang for mig, men hvad med dig? En trappe betrukket med læder? Men hvorfor ikke? Læder er slidstærkt, og får et helt særligt råd udtryk i takt med års slidtage. En super fin kontrast til de ofte elegante trapper og den hvide bare væg. Og så vil jeg vædde med, at ingen af dine naboer ikke har en trappe magen til. Trappen her er set hos Alphenberg.