Hvem siger egentlig, at julefarverne skal være røde og grønne? Traditioner er dejlige, men engang imellem er det skønt at blive inspireret udefra til at tænke nyt – ikke mindst i forhold til julefarverne og den smukke julepynt. Hjerterne, kræmmerhusene, lyseholderne, englene, adventskransen eller alle de andre smukke ting, der skaber julehygge og atmosfære. Så tiden kalder lige nu på nye og spændende nuancer. Figen, blomme og aubergine. De blommefarvede julekugler (måske kender du farverne fra sommeren og frugterne på efterårets blommetræer) eller de fine engle i figen- eller aubergine-nuance hængende ned fra troldgrenene i vasen i vindueskarmen.

Mange af farverne er hentet fra efterårets nuancerede palet. Inspirationen fra skoven, himlen, marken og det skønne landskab, der rummer de varme farver. Der er frit slag til træet, reolen, vindueskarmen eller på bordet. Forestil dig juleaftensbordet eller bordet til julefrokosten pyntet med den farvede dug i aubergine. Fantastisk til glas, tallerkner og bestik eller noget helt nyt. Mon ikke gæsterne vil lægge mærke til, at der er sket noget dejligt i forhold til de normale julefarver – rød, grøn og hvid? Der er sneget sig noget moderne og helt personligt ind i stuerne. Og det er altid rart og forfriskende. De nye farver vil være et tiltrængt supplement til den skønne juletid.

farve1

Julekuglerne i de forskelige nuancer – blomme, figen eller aubergine vil give træet et nyt og helt anderledes moderne udtryk.

farve2

Prøv noget nyt og tænk moderne i forhold til adventskransen. Den behøver ikke nødvendigvis være af frisk gran. Den smukke, udvalgte pynt vil på en ny måde holde traditionen vedlige.

farve3

farve4

farve5

Uanset om det er på det store træ i midten af stuen, det lille træ i vasen på gulvet eller på juletræsfoden vil pynten i de varme efterårsfarver være et frisk – og ikke mindst nyt pust – og smukt supplement til julestemningen. Kugler, små eller store, engle, hjerter, uroer eller hvad fantasien nu rækker til.

farve6

Den nye julefarve vil stå stærkt til de støvede og nærmest pastelfarvede porcelæn mange af os har stående i skabene. Lav små stilleben med den nye farve, der giver en kant og varme til det ellers ofte enkle look.

farve7

farve8

farve9

Billederne her er taget i forbindelse med kataloget for Bo Bedre der blev sendt ud i november. Her fik jeg selv mulighed for at lege med de nye nuancer, hvilket på ingen måde gjorde det mindre julet.