Julen er traditionelt varm og smuk. Rødgranen eller nordmannsgranen på fod eller i potte står smukt i stuen, og med den rigtige pynt er det bare en ekstra fornøjelse, specielt hvis du vælger at pynte det, så træet stråler mere indbydende og lysende end nogensinde før. Det har du mulighed for med årets julekollektion til træet fra Georg Jensens designer, spanske Helena Rohner, der specielt har lagt fokus på julekransen i år. Jeg bliver selv helt glad ved tanken om det smukke og enkle træ i dagene op til og selve juleaften, prydet med Helenas stærke og indtagende julekranse, juleklokker, hjerter, uroer og lysholdere måske suppleret med ornamenter i magnoliablade guldbelagt eller palladiumbelagt. Men vær nænsom. Less is more, så keep it simple. Selv med lidt pynt, synes jeg, der er er så smukt og inciterende. Også i vinduet, karmen, på bordet eller hvad du nu selv synes.

Designeren Helena Rohner har lagt mange tanker bag julekransen. Det er symbolet på den gæstfrihed, der møder din familie eller venner, når de banker på døren ved juletid. Kransen minder mig om den varme og hygge, der venter bag døren sammen med dem, jeg holder af. Og hvorfor ikke fortælle historien om kransen, før I går rundt om træet?

Julekransens glatte og organiske magnoliablade leder tankerne hen på vinterens frostglitrende magi og de varme, julepyntede hjem. Hun har leget med temaet inde og ude – nogle design er massive, mens andre er hule. Lyset falder gennem bladene eller glitrer og reflekteres forunderligt smukt. Foruden det traditionelle røde bånd følger der også et særligt turkis bånd med juleornamenterne. Ligesom kollektionen findes i palladium og messing belagt med 24 karat guld. Alle de smukke dele kan købes hver for sig eller et antal af dem samlet i én gaveæske.

Helena er blandt Spaniens bedst kendte smykkedesignere. Nu har hun gjort sit til at bidrage til julestemningen. Så er det bare op til dig at gøre resten, så det bliver en uforglemmelig jul.

Men det er ikke kun Georg Jensen, der byder ind med julepynt. Også Kähler er heldigvis klar med smukt juledesign, der endnu engang kan gøre højtiden helt unik. Oplev en skøn jul med Urbania, Illumina, Candelina, Cono, Avvento og Stella fra Kähler. Skøn julepynt i porcelæn fra Kähler til en stemningsfyldt jul. Og tro mig. Familie og bekendte på visit vil bemærke den smukke pynt.

Kähler præsenterer ”Hvid Jul” med lysestager i varierende former, fyrrefadsstager, smukke sirlige vinduesophæng, Hammershøj platter og lyshuse. Og selvfølgelig er der også et stort, smukt udvalg til det lille og store juletræ, vinduet, karmen, bordet, eller hvad fantasien nu rækker til. Her er også lidt godt, hvis man er til enkelhed og smuk æstetik. Juletræsfoden funtionelt designet, Glitter hjerter i sort og Omaggio hjerter. Vælg også mellem stjerner, kogler, Ferm Living keramisk ornamenter i nuancerne grøn, sand eller sprinkle. Juleranker og julekugler fra House Doctor samt jule ornamenter i varierende nuancer hører også med til sortimentet. Der er altså også i år mulighed for at vælge den smukkeste og unikke julepynt til festen, hvor vi traditionelt indstiller os på alle julens glæder.

Jeg har også kigget på og glædet mig over Stelton Christmas. Her er man meget stolte over at kunne præsentere et nyt ikon – The Stelton Christmas Collection. Virksomheden har udviklet et juleunivers i børstet messing med rene linjer. Idéen er at skabe atmosfære og tilføre traditionel skandinavisk julepynt et arkitektonisk og tidsløst design, der passer ind i ethvert hjem i denne søde juletid. Dejligt anderledes. Her arbejder man med den klassiske jul i en moderne fortolkning. Jeg hæfter mig ved de små velkendte flettede mini hjerter, kræmmerhuse, dekorative julekugler og engle – fremstillet i messing. De klæder træet, vinduet, bordet, eller hvor du nu synes, det skal placeres. De skaber ro og er på én gang moderne, samtidig med at de minder mig og dig måske om fortiden og den gammeldags traditionelle jul med and og flæskesteg. Og hvis du er til stager, adventsstager eller kalenderlys, er der også meget at vælge mellem.

De siger måske allerbedst selv: ”Stelton Christmas er designet til at udvælge og mixe de designs, der passer til dig, dit hjem og din jul. Et juleunivers i børstet messing og rene linjer, der skaber atmosfære på de store og små grønne grene, på julebordet, i vinduerne og i det hele taget byder julen rigtig velkommen”. Jeg er enig. Der er stemning og duft af gløgg, klementiner, brunes kager og frisk gran, når man går på opdagelse i de store mærkevareproducenters julekollektioner. Rigtig glædelig jul.

 

Pynt1

Pynt2

Julekuglen er smuk og dekorativ, uanset om du hænger den på træet eller i vinduet. Den unikke guldbelagte julepynt fra hjerterne over kransen (årets fokus) til magnoliabladene er i år produceret af den spanske designer Helena Rohner for Georg Jensen.

JuleVindue-5

Billedet viser Kählers kollektionslinje ”Hvide jul”. Skøn julepynt, der skaber den rigtige og varme julestemning i ethvert hjem.

JuleVindue-6

JuleVindue-61

JuleVindue-7

JuleVindue-71

JuleVindue-72

Glædelig jul fra Stelton, der præsenterer deres ”Stelton Christmas Collection”, hvor de på smukkeste vis har kombineret den klassiske jul med et 2016 look.