Vi sætter os altid i det samme dilemma når det handler om indretning.

Det må gerne være nemt at indrette. Vi vil gerne have det serveret på et sølvfad med flotte præfabrikerede møbler, men samtidig skal indretningen være personlig der viser, hvem vi er.

Vores hjem kan hurtig komme til at ligne naboens, med den samme KALLAX reolsystem fra IKEA og den samme PH lampe fra Louis Poulsen.

Det bedste du kan gøre er at indrette din bolig med ting, som betyder noget for dig og måske har en historie bag. Det kan være arvestykker fra dine forældre eller bedsteforældre, et sjovt køb du gjorde dig til et kræmmermarked eller noget helt fjerde. Hvis det er ting der ikke er særlig dekorative eller æstetiske at se på, kan du sætte det sammen med andet der er nyere, der er med til at give det mere liv og charme.

– Og det er netop mixet mellem vintage og det moderne der giver hjemmet en personlig kant. Det gør det spændende og anderledes i forhold til din nabo. Mixet mellem forskellige materialer og stilarter gør, at tingene træder mere frem, og ikke står i hinandens skygge.

Det kan være de gamle hårde spisebordsmøbler fra barndomshjemmet der bliver piftet op med en ny, blød og lækker pude. En skarp kontrast til stolens ellers hårde look.

Gør dine hylder og reoler til små stillebener, hvor du kan vise perioder i dit liv frem. Mix billeder, vaser, figurer eller andet der giver mening for dig. Det er sjovt at have stående fremme og se tilbage på, og det fortæller mere om hvem du er end noget andet indretningsdesign.

Har du en kommode eller en stol du efterhånden er ret træt af at se på, eller som du måske har arvet, så giv den en ny farve! Betræk lænestolen i noget nyt og smart mønster og gør det til din egen. Giv den nyt liv og placer den et andet sted i boligen så den får en ny funktion. Vores liv står sjældent stille, derfor husk at tilpasse din indretning til din hverdag og de behov du står overfor i hverdagen.

Tag et kig i din kælder eller luftrum og find de gamle ting frem, som du ikke kan nænne at skille dig af med. Det er der ofte en grund til, fordi de ting betyder meget for dig. Så hvorfor gemme det i en kasse, når det kan være med til at give dit hjem den personlige kant du sukker efter?

Hvad venter du på? Afsted med dig, og gå tilbage ”down memory lane”.

Og ellers må du huske på, at der efterhånden findes utrolig mange steder, hvor du kan være med til at designe farven, mønsteret, størrelsen og formen på de møbler og pynteting du kan købe til din bolig. Det er sjovt at være med til at bestemme selv, og så er du sikker på at få det lige præcis som du gerne vil have det og ønsker dig. Du vinder helt sikkert på den lange bane, da alternative valg ofte ender med at være en midlertidig lappeløsning.

pers1

Samle dine vaser et samlet sted og mix de nye med de gamle. Det er både dekorativt, og bliver langt mere personligt at se på. De gamle vaser har ofte mere karakter og kant end nyere i glas.

pers2

pers2.1

Til jer der har børn kender i sikkert det scenarie at dit barn kommer hjem med en ny tegning hver dag fra børnehaven. – Og hvor pokker skal du lige gøre af dem?

Find gamle rammer frem der passer i størrelsen til tegningen og ramme dem fint ind. Hæng dem op ved siden af hinanden, så der til sidst dannes et mindre galleri af dit barns tegninger. Det er både personligt, og hyggeligt at sidde og se på.

Men det behøver ikke kun at være tegninger, det kan også være postkort, forsider fra blade eller gamle fotografier, som du synes er utrolig flotte. Eller blade fra skoven, der lige nu har de skønneste farver! – Lad bladene tørre og ram dem derefter ind.

pers3

Det behøver ikke at være den samme stol du har stående 6 af ved spisebordet. Bland gerne forskellige stole som her på billedet. Det er sjovt, anderledes og så kan du få lov til at sidde i din yndlingsstol, uden at gå på kompromis med andre.

Læg mærke til det gamle vitrineskab i baggrunden. Her er det malet om til en ny og frisk farve, der giver lidt liv til rummet.

pers4

Her er et eksempel på et personligt stilleben, hvor der er brugt forskellige figurer og billeder til at danne ramme om et udtryk eller en periode fra ens liv. Det er de små og anderledes detaljer som hånden ned i kassen, der gør det sjovt og personligt.

pers5

De gamle arvestykker kan hurtig få nyt liv med nye puder i friske farver som på billedet her. Det kan også være at du skal helt ombetrække den, alt efter standen. Med læderstole, kan du med fordel behandle den med en klud, farvemiddel og en omgang læderfedt. Så kan du rigtig få patinaen frem.

pers6

Er du frisk på det, kan du bruge din væg som et stort lærred til et personligt maleri eller en illustration af noget der giver mening for dig. Det er anderledes, og du er sikker på, at ingen andre har det samme billede hængende på væggen. Efterhånden er der også mange der gør sig i, at tegne små tegneserier og børnehistorier direkte på væggen på børneværelset. Det er utrolig sjovt og man kan blive ved med at få øje på nye sjove detaljer.

pers7

Virksomheden Artilles på Vesterbro, laver sjove og anderledes klinker end dem du kan finde andre steder. – De laver også klinker efter bestillinger, så hvis du har et billede af din mor du gerne vil have hængende i køkkenet, kan du få lavet en klinke med hende på. Sejt, ikke?

Hanging terrariums with plant in indoor environment

 

De små runde glaskugler er så fine at have hængende, hvor man kan gemme enten små planter eller ting der betyder noget for dig. Glaskuglerne kan man få efterhånden mange steder, bl.a. i Kreashop. Hæng dem op i forskellige højder og gør dem til dit eget lille univers.