I denne måneds Bo Bedre udgave, har jeg for alvor skabt julestemning med juledekorationer i vindueskarme. En vindueskarm er som et udstillingsvindue, hvor man kan få lov til at vise flotte ting frem i en dekorativ sammensætning. – Og med julen lige rundt om hjørnet, er det et oplagt at begynde at pynte op til jul. Det kan gøres på mange måder, og behøver bestemt ikke at være lig med store nisselandskaber og kravlenisser.

Jeg kan godt lide at det er pænt at se på, og det samtidig er noget du gider at se på i en hel måned. Der må gerne være et tvist for at gøre det lidt anderledes eller arbejde i temaer, så hvert rum har sit eget tema. Det giver lidt kant og gør det lidt anderledes, end det du almindeligvis ser andre steder.

Du kan sagtens mixe gammelt med nyt, så længe farverne ikke stikker for meget ud i forhold til resten. Det kan hurtig blive let rodet for øjet, hvis det hele ikke hænger sammen i en rød tråd.

Julepynt i vindueskarme ser ikke alene super hyggeligt ud indefra, men bestemt også udefra! Det giver huset den ekstra charme og stemning julen kan give i december måned. Husk at hænge pynten, så det fylder godt i vinduet og man kan se det udefra. Så får du også udnyttet hele vinduet og ikke kun nede ved karmen.

Ved store vinduer kan du bruge hele grangrene til at hænge op, og dekorere det med julekugler, stjerner eller hvad du ellers har liggende. Det store vindue kan bære at have noget større der fylder mere. Samtidig får man følelsen af, at naturen kommer indenfor, og giver lidt ekstra grønt at se på i en tid, hvor bladene for længst har forladt træerne uden for.

Jul1

Man kan sagtens pynte grangrene med små søde figurer, uden det nødvendigvis behøver at være flettede julehjerter eller kræmmerhuse. Her har jeg holdt det i julefarver, så man stadig får fornemmelsen af jul.

Jul2

Den store gren bliver pyntet med stjerner i forskellige afskygninger og størrelser, så det næsten danner sin helt egen stjernehimmel. Et sted som her må det gerne fylde lidt, da der er plads til det. Hold pyntet samlet i forskellige områder i hjemmet, i stedet for at brede det ud. På den måde får du skabt små universer, hvor de forskellige dele komplimenterer hinanden.

Jul3

Jul4

I vindueskarmen her har jeg brugt små juletræer fra The Oak Men, hvor den kuglerunde vase også stammer fra. Små figurer i træ giver sin helt egen hyggelige stemning, fordi man tager noget fra naturen med ind i sin bolig.

Jul5

De helt store julestjerner er efterhånden et stort hit at bruge i sin juledekoration. De kan både hænge, men også stå selv og kan efterhånden købes i alle afskygninger. De må gerne fylde lidt i vinduet, så man kan se det længere væk også.

Jul6

Jul7

Her kan man fornemme et vinterlandskab som tema, der går igen i de forskellige dele. De små fyrfadslys er gemt i keramik fra Kähler, hvor lyset får lov at skinne igennem de små huller.

Igen har vi udnyttet hele vinduets størrelse, og hængt stjerner op.

Jul8

Jul9

Her er jeg i gang med at lægge sidste hånd på en dekoration i det store runde vindue. Her er der ingen flad karm, og jeg har derfor valgt at hænge det hele op, så det får lov at svæve imellem hinanden. Englen og hjertet i guld er fra Stelton, mens +de runde hvide kugler er fra Kähler.