Planteplaneter er håndlavet af Kaja Skytte, der egentlig er arkitekt, men hun har tydeligvis et ømt punkt for planter.

Med inspiration fra et gammelt japansk koncept formår Kaja, at komme med et dekorativt og anderledes alternativ til en traditionel stueplante. Planteplaneterne er fritsvævende og en nærmest poetisk installation, når de får lov at hænge sammen og blomstre. For hvem siger, at en plante nødvendigvis altid skal stå i en potte på et fladt bord eller gulv.

Planteplaneterne består af jord, ler og gødning der blandes til en lille kugle, som omfavner sukkulentens rødder. Herefter vikles den i kokostråde, der holder på vandet, så planten kun skal vandes hver 14. dag.

For nyligt har Kaja Skytte udvidet idéen om planeter og designet nye svævende planeter, denne gang i marmor omringet af messinggalakser, der gør det muligt, at tilføje en brøkdel af universet ind i ens ejet hjem, med tidens populære materialer.

Kaja Skytte er bestemt en person der er værd at holde øje med.

Planteplaneter1 Planteplaneter2