Soveværelse

Indretning af soveværelse efter dine behov

Et soveværelse er et af de vigtigste rum i vores boligindretning, fordi det er der vi samlet set tilbringer mest tid, og det er der vi starter dagen. At vågne hver dag i et soveværelse som du ikke er glad for, giver dig ikke god energi til resten af dagen. Læs med i opslaget her, og få inspiration til hvordan man indretter et soveværelse så det passer til ens behov. Måske har du behov for mere hygge og afslapning, måske har du brug for at få det meste ud af dit soveværelse med skråvæg, eller måske skal du have indrettet soveværelset med baby. Indret dit soveværelse med nye idéer.

Få en klar plan - læs mere her for at komme igang
Se her hvad der koster

Indretning af lille soveværelse vs. stort soveværelse

Der er stor forskel på om du indretter et lille eller stort soveværelse, men for begge er der nogle grundlæggende tips. For det første er det vigtigt at have en god seng. Lad være med at gå efter den mest moderigtige seng, medmindre dit budget er til en seng, der er både trendy og god for kroppen. Vælg i stedet den seng du ligger bedst i, og som giver dig den optimale støtte. Efterfølgende kan man så tilføje en smuk sengegavl, nogle puder, og et lækkert sengetæppe for et mere eksklusivt look.

I et lille soveværelse er der måske kun plads til sengen og evt. en smule opbevaring. Hvis der ikke er plads til sengeborde på hver side af sengen, kan det være en god idé at sætte små hylder op på væggen. Her kan man så stille hvad end man har brug for at have i nærheden.

I et stort soveværelse er der plads til flere ting, men det er stadig rarest at holde det ryddet og åbent. Måske passer det ind med en lille bænk i hjørnet, eller en lækker stol med puder.  Derudover er det en god idé at tænke planter ind i ondretning af soveværelse. I et lille soveværelse kan det med fordel være små planter, der lige kan være i en vindueskarm eller på en hylde. I store soveværelser kan det give en super god atmosfære med større gulvplanter.

Indretning lille soveværelse

Forslag til alternative soveværelser

I mindre boliger er der måske ikke plads til at have et separat soveværelse. Her må man tage alternative midler i brug. Fx kan man indrette et soveværelse i stuen, eller i kælder. Hvis man indretter soveværelse i stuen, kan man enten bruge multifunktionelle møbler, som en seng der kan klappes væk eller laves til en sofa - det er dog stadig vigtigst, at man ligger godt i sengen. Alternativt kan man bruge en rumdeler eller et flot gardin, der kan adskille sengen fra resten af stuen, og skabe et hyggeligt lille sovehjørne.

Tips til soveværelse med skråvægge

Mange tænker måske i første omgang, at et soveværelse med skråvægge er irriterende. Men hvis man indretter det godt, kan det faktisk ofte blive rigtig hyggeligt og romantisk. Man får en helt anden tæt stemning med en skråvæg, end i et stort og åbent soveværelse. Fordi der ofte kan være lidt mindre lys i rum med skråvæg, er det en rigtig god idé at have fokus på belysning. Et par gode sengelamper er vigtige, men det giver også en rigtig god stemning hvis man dekorerer med fine lyskæder og andet hyggebelysning.

Farver i soveværelset

Farver er vigtige når man snakker soveværelse, og det er vigtigt at finde ud af hvad behovet er, og hvordan de forskellige farver påvirker. Nogle mennesker har det bedst med dæmpede, lyse og neutrale farver i soveværelset, og andre har det bedre med mørkere farver, der gør soverummet mere mørkt generelt. Hvad der vil fungere bedst hos Jer afhænger således både af hvad I er til, og hvordan rummet er. Hvis rummet ikke er så stort, er det bedst at bruge lysere farver, da mørke farver let får rummet til at virke endnu mindre. Omvendt, hvis man har et stort soveværelse og godt kunne tænke sig en mere tæt og hyggelig stemning, kan mørke farver på væggene være med til at give den effekt.

Professionel hjælp til indretning af soveværelse

Har I brug for mere hjælp eller inspiration, så tag endelig kontakt for en uforpligtende snak. Som indretningsarkitekt kan jeg hjælpe Jer med at få Jeres drømmebolig realiseret. Jeg hjælper både med små og store projekter.

Hjælp til indretning af soveværelse