Brug den ekstra plads i køkkenet på hygge

Indretning af stort køkken

Nogle huse har et stort køkken eller køkken alrum og dertil separate stuer. Det kan være svært at finde ud af hvordan man kan udnytte pladsen, men her er der lidt inspiration at hente.

Når man har alt køkkenudstyret på plads, og har fundet et sted til spisebordet, og der stadig er plads til overs, kan man indrette et loungeområde. Her kan man have nogle lidt blødere møbler end hvad man normalt ser i et køkken, og det kan give helt nyt liv og stemning til rummet.

Lounge i køkkenet

Familiens samlingspunkt

Det at have en lille sofa eller lænestole i sit køkken, kan skabe et nyt samlingspunkt for familien. Man kan sidde og nyde sin morgenkaffe i sofaen i køkkenet, eller have familien siddende til en snak imens der laves mad.

 

Moderne køkken med flere funktioner

Det sociale køkken

Idéen med et loungeområde i køkkenet giver rigtig god mening for dem, der kender til at køkkenet ofte bliver et sted for hygge og gode samtaler under madlavningen. Loungeområdet gør det endnu mere oplagt for de familiemedlemmer, der ikke laver mad, at sidde i køkkenet og hyggesnakke.

Lounge i køkkenet

Stort køkken med plads til alle

En anden situation hvori det giver god mening med et loungeområde i det store køkken alrum, er for dem der ofte har gæster.

Sidst på eftermiddagen når værten eller værtinden skal i køkkenet for at lave mad eller rette an, ville et sådant loungeområde virkelig komme til sin ret. De øvrige gæster kan sidde i loungeområdet og hyggesnakke, imens værten eller værtinden kan deltage i samtalen fra køkkenet.

Lounge i køkkenet