Hyggelig sommeroase i stuen

Temperaturen stiger, vejret bliver bedre og sommeren er på vej. For mig betyder det, at åbne vinduer og dørene op så sommerens lys, dufte og lyde kan fylde hver en krog i hjemmet. I dagens opslag giver jeg dig nogle tips til, hvordan du nemt kan gøre dine rum klar til sommeren. Jeg vil tage udgangspunkt i ovenstående billede af et alrum, som jeg designede for nyligt for en kunde.

Trin 1 – Skab plads

Luft i rummene er et af de vigtigste elementer i indretning. Et luftigt rum skaber overskud og ro for rummets besøgende. Vælg derfor at indrette med elementer, der er simple og relativt lette i deres udseende, således at de ikke optager rummets åbenhed. I ovenstående eksempel valgte jeg et minimalistisk design, hvor sofaer, lænestol og sofabord indbyder til afslapning. Rummets luft forstærkes yderligere af de store døre/vinduespartier som lukker frisk luft og naturligt lys ind.

Trin 2 – Sommerfarver

Vinteren er grå og kedelig, men det er sommeren ikke – tværtimod, så er sommeren en periode, hvor der er absolut mest knald på farverne og dette gælder også for indretning. Farver er en af de sværeste kategorier inden for indretningsdesign, da der skal være en fin balance mellem antallet af farver og kontraster. Tag fat i et design magasin samt værktøjer som instagram eller pinterest og find de farver som rammer sæsonens farvekollektion bedst – og din egen personlige smag, naturligvis. I eksemplet med alrummet, er farverne simple og moderne. Sofaens, tæppets og vægmaleriets farver er nok de mest i øjenfaldende. De fungere sammen fordi de overvejene består af to nuancer, hvoraf den mest åbenlyse er blå. I tæppet, billedets ramme og sofaens ben er der brunlige nuancer, som fungerer godt, da de står i kontrast mod det blå.

Trin 3 – Møbel Placering

Skal du nyde sommeren optimalt, kan du overveje at rykke rundt på dine møbler. Jeg anbefaler, at du placerer praktiske og bekvemmelige møbler som stole og sofaer tæt på vinduer eller glas dør, så du kan sætte dig og nyde sommerens stemning. Solens lys giver dig mental energi, sommerdufte er nostalgiske og pippende fugle er naturlige og afslappende. Der er derfor ikke noget bedre end at få skabt sig en hyggeligt oase, som den på billedet. Skab dig et sted, hvor du kan lade din energi op og nyde sommerens fulde potentiale.

Hvis du kunne tænke dig en lignende oase i dit hjem, eller hvis du blot ønsker assistance til et indretningsprojekt? Så kan jeg anbefale en konsultation hos Indret.nu. På den måde kan jeg nemt, assistere dig og hjælpe dig i mål med dit projekt. Du kan kontakte Indret.nu på facebook eller over mail: [email protected], hvis du ønsker professionel assistance til dit fremtidige indretningsprojekt.