I mit virke som indretningsarkitekt, har jeg set at enkelte af mine kunder har et rum i deres hjem som bruges til lidt af hvert. I min optik – betragter jeg dette som et problemrum. Eksempelvis som både gæsteværelse, kontor og krea-hjørne. I udgangspunktet forstår jeg godt, at der kan være behov for alle tre ting i et hjem, men når det kommer til indretning af multifunktionelle rum, kan der opstå visse komplikationer. Dette kan eksempelvis være pladsmangel, som opstår når for mange elementer bringes i spil i et rum. I forlængelse af dette kan rummet komme til at virke meget uoverskueligt.

Mit råd til dem af mine læsere, som har et rum med mange forskellige komponenter og funktioner samlet i et rum, vil være at man forsøger at adskille det noget mere. Dette er en meget svær opgave, og hvis det ikke kan lade sig gøre må man måske overveje at skære nogle af rummets funktioner fra.

Som indretningsdesigner kan jeg fortælle, at det bestemt er nemmest at definere rummets funktion(er) først og så herefter indrette rummet i henhold dertil. På billedet ses et kontor som også indeholder et krea-hjørne. Rummet er designet med udgangspunkt i disse funktioner og holdes adskilt ved hjælp af luften i rummet, så overskueligheden ikke bliver for stor. Når jeg designer et rum får funktionerne altså førsteprioriteten. Da denne indretningsproces startede, var det meget vigtigt for mig, at vide præcist hvilke funktioner rummet skulle indeholde, så jeg kunne lave klare skæl mellem dem – men også samtidig gøre en kombination af funktionerne mulig. Med andre ord, var opgaven her at skabe et samspil mellem krea-hjørne og kontor.

At designe multifunktionelle rum eller skære funktioner fra, kan i mange tilfælde være en svær og tidskrævende proces. Hvis du har brug for hjælp eller inspiration til din egne indretningsprojekter, så kan jeg anbefale en konsultation hos Indret.nu. På den måde kan jeg nemt, assistere dig og hjælpe dig i mål med dit projekt. Du kan kontakte Indret.nu på facebook eller over mail: [email protected], hvis du ønsker professionel assistance til dit fremtidige indretningsprojekt.