Det er blevet fredag og som optakt til weekenden kan du i dag blive klogere på, hvordan lidt maling kan manipulere og ændre rummets udtryk fuldstændigt.

For de fleste boligejere fungerer maling som et dekorativt element, der kan give en gammel væg nyt liv og sprede farve og stemning i rummet. Derfor er det nok også de færreste, der tænker over at placeringen og mængden af maling faktisk spiller en kæmpe og meget væsentlig rolle i forhold til, hvordan rummet opleves. Ved at bruge maling på en mere taktisk måde, kan du hurtigt ændre på rummets udtryk og manipulere med størrelsen. Når man giver sig i kast med at male et rum, kan man hurtigt komme til at glemme loftet. Det er en skam, da loftet faktisk er en betydningsfuld overflade, der kan bidrage utrolig meget til rummets atmosfære og samlede udtryk. Et farvet loft kan f.eks. være med til at binde rummet mere sammen og skabe ro, balance og harmoni. Du kan med fordel male dit loft og inddrage det aktivt i indretningen, hvis du har et stort, åbent rum med højt til loftet. Ved at male loftet kan du nemlig få rummet til at syne mindre og mere intimt.

På billedet nedenfor kan du se 9 forskellige eksempler på, hvordan udtrykket og oplevelsen af rummet forandres i takt med, at placeringen af malingen ændres.