I sidste uge fik I inspiration til, hvordan man kan bruge lys som dekoration i en smal gang, hvor billeder og vægkunst ikke gør meget gavn. I dag får i endnu et bud på, hvordan man kan bruge lys til at dekorere en smal gang – i dag med fokus på at give rummet mere kant og farve.

Gangen her er et godt eksempel på, hvordan man med få remedier kan ændre rummets helhed og udtryk fuldstændigt. De gamle murstensvægge er meget smukke og giver i sig selv et dekorativt udtryk i gangen. Derfor ville det også være en skam at dække væggene til. For at skabe mere spil og liv i rummet valgte man I stedet at arbejde med de hvide søjler og give gangen et moderne twist ved at sætte nogle lange lysrør op, hvor det farverige lys står i flot kontrast til de gamle murstensvægge. Fordelen ved lysvalget i denne løsning er i høj grad, at lyset kan reguleres i styrke og farve efter behov og humør. Det betyder at gangen til hverdag kan stå med en enkel styrke, der fremhæver søjlerne og fungerer som et dekorativt element i den lange gang, mens man ved mere festlige lejligheder kan skrue helt op for styrken og fylde gangen med en masse smukke farver.  Som eksemplet viser, kan lys altså også bruges som et dekorativt element i indretning og som en måde, hvorpå du kan få mere farve ind i boligen.