Det gør jeg når det handler om indretning. Måske har du en flyttekasse stående med ting, der betyder rigtig meget for dig, men ikke længere er noget du vil have stående fremme? Det kan være alt lige fra barndomsminder, ungdomsminder eller måske gamle samlinger?

Tænk nyt – Undersøg, om der ikke er en anden og mere utraditionel måde at bruge det på i din indretning. Det gør indretningen både sjov og personligt, og så har du noget at fortælle dine gæster om, når de kommer på besøg i dit hjem.

Det er faktisk kun fantasien der sætter grænserne for, hvad der er muligt. Du kan lave møbler ud af sammensatte minder, kollager fra gulv til loft med billeder fra børnene eller lægge et helt gulv på badeværelset af din gamle møntsamling. Der er rig mulighed for at tænke kreativt og finde din indre gør-det-selv person frem.

Det er både skide smart, personligt og ret populært at lave sine egne møbler eller udsmykning af ting der har værdi for dig, og som du synes ser ret fed ud på sin egen måde. Vi ser tendensen hos både bloggere, i magasiner og endda i programmer som Nybyggerne i fjernsynet. Gammelt bliver til nyt og får sin helt egen renæssance. Det skal være unikt og personligt der samtidig gerne må mixes med det moderne og nordiske. – Om ikke andet så får man et smil på læben.

 

6e560c56e73de9183e6dafa05952c08a

Her har man lavet en fed og rå udsmykning af gamle kassettebånd, som måske stammer fra en ungdomstid der har betydet meget for en. En udsmykning der går rigtig godt til mandeværelset eller sønnens ungdomsværelse.

757ae43d719dcd6a575a58a9c97749a3

De gamle vinyler har her fået en hel ny funktion. Hvorfor ikke bruge dem som små taburetter? Det kræver kun at du finder nogle ben som passer til. Du kan også bare bruge den nemme løsning, at lime pladen direkte på taburetten, så du ikke behøver at finde boremaskinen frem.

9108bc13da6157c7da39e963faa00de2

Den gamle rå dør der stråler af historie kan sagtens genbruges til dit nye skrivebord! Måske har i målt børnenes højde på døren eller gamle klistermærker sidder fast og har gjort det så længe i husker. Det er minder som disse der gør, at det somme tider kan være svært at skille sig af med noget så originalt som en dør. Men med en løsning som dette, får den lige pludselig nyt liv.

701795a7028168f0b66e3010e1de9abf

Er du tidligere cykelrytter eller har du bare haft en yndlingscykel der desværre har set sine bedre dage, kan du eksempelvis genbruge stellet fra hjulet som et stort vægur på den bare og nøgne væg. En fed og anderledes måde at genbruge på.

 

f4fcd99b16dfb9a8ebd629e5c4eb70cb

Her er den gamle cykel genbrugt på en anderledes måde. Det meste af stellet er barberet fra, så kun fronten står tilbage med kurven i fokus, der nu kan bruges som beholder. Den fede 3D effekt giver virkelig et andet pust, og tilføre en skævhed og kant der kun kan beundres.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Den gamle rive har fået en ny lakering i en frisk farve der er til at få øje på. Her kan du hænge alt hvad hjertet begærer. Sæt den op i skuret, hvor du kan hænge små skovle, snører eller nøgler til havetraktoren. Eller sæt den op i gangen og hold styr på tørklæder, jakker og handsker. Jeg vil næsten garantere dig for, at ingen af dine naboer har sådan en knage.

indretning-interic3b8r-boligcious-kids-design-bc3b8rnevc3a6relse-kids-room-baby-room-fashion-bc3b8rnetc3b8j-babytc3b8j-home-deco

 

Jeg tog dette eksempel med, fordi jeg synes det giver et rigtig godt eksempel på, hvordan du kan genbruge det flotte og elegante bord du måske har arvet eller fundet på et loppemarked, men hvor det måske ikke er i særlig flot stand hele vejen igennem. Skær bordet over, og lav din egen hylde, hvor bordets flotte detaljer stadig får lov at have sit liv. Mal det i en ny farve der står i kontrast til hjemmet, og lav et unikt stilleben af personlige ting der betyder noget for dig.

ny