Jeg har her samlet en række coffee table books, der ikke alene er hamrende smukke og inspirerende at have liggende fremme på sit sofabord, men det er også bøger, der har noget indhold og som også stimulerer øjet med fantastiske og storslået billeder.

Coffee table books kan være med til at give lidt kant og personlighed til hjemmet og tilføre en hyggelig atmosfære. Jeg er vild med bøger som disse, fordi de er så dragende og ofte eventyrlige. Det kan virkelig få en helt ned i gear og bare drømme sig væk…

Cover-1400x936

Mario Testino – Portraits. En inspirerende bog at have liggende, der giver et overblik over Mario Testinos karriere og undersøger, hvordan hans fotografier har påvirket holdninger til mode, skønhed og glamour over hele verdenen.

Testino er en af verdens mest indflydelsesrige nulevende mode- og portrætfotografer. Han har bl.a. taget billeder af den danske kronprinsfamilie der senest kan ses i det australske Vogue magasin fra august måned. I Danmark kan man i øjeblikket opleve mange af hans portrætter, og også de ukendte af slagsen i sin soloudstilling på Kunstforeningen GL STRAND helt frem til d. 18. september 2016.

circus_book_hc_bu_int_3d_45462_1602151136_id_1033787

The Circus – En utrolig smuk bog der genfortæller den storhedstid circusset havde fra midt 1800-tallet til midt 1900-tallet. Bogen er fyldt med imponerende fotografiske perler fra bl.a. de tidligere cirkusfotografer Frederick Whitman Glasier og Edward Kelty. En fantastisk coffee table book der giver læseren muligheden for at opleve legenden om den amerikanske cirkus i al sin pomp og pragt, hvor hvert show dengang blev vist for mere end 14.000 tilskuere.

100_cont_fashion_designers_hc_bu_int_3d_45476_1607111652_id_957457

100 Contemporary fashion designers – Faktisk er dette to bøger i ét omslag. Men der er også meget at fremhæve af højdepunkter i modedesign fra det 21. århundrede. Her får du en guide af både up- and comming modedesignere, morgendagens superstjerner og alt det du ellers skal vide inden for modedesign. Bogen viser de smukkeste billeder som et resultat af samarbejdet mellem designere, fotografer og stylister.

100subkulturer

100 Subkulturer – Lækker og detaljeret coffee table book der fanger ens blik med det samme! bogen begiver sig ud på en rejse igennem forskellighed, der med sine korte tekster og medrivende fotografier, kaster et lys på den farverige palette af forskellige mennesker uden for normen. Bogen giver et indblik i kulturelle mangfoldigheder, lige fra japansk ungdomskultur, dandymode i Congo, engelske teddyboys til skatere, hundeudstillere, surfere mm. Alt sammen en del af den verden vi alle går rundt i.

Them

The Monocle Guide to Cosy Homes – Med dens minimalistiske og stilrene udtryk, passer denne fine bog ind i de fleste hjem. Bogen er en praktisk guide med undersøgelser af hvad du behøver for at, gøre din bolig til netop det hyggelige hjem du ønsker. Et perfekt værktøj til dig, som er gået i stå med indretningen og mangler ny inspiration. Bogen introducerer dig for interessante mennesker, der giver dig løsninger der holder. Ydermere får du råd og vejledning fra f.eks. arkitekter, møbelsnedkere og butiksejere. Udover at være en informationsrig bog, emmer den også af flotte fotografier af hyggelig hjem.

Danishart

Danish Art Prints, ART VERSUS DESIGN – Endnu en bog der passer ind i de fleste hjem, med dens skandinaviske design. Denne Coffee table book er en helt ny bog designet af WhatWeDo og indeholder interviews og eksempler på arbejder fra 66 danske art prints. Deltagerne som er valgt til at være med i bogen, har alle meget forskellige baggrunde og deres design teknikker spænder fra digitale collager til håndtegninger og broderier.

101danske

101 danske design ikoner – Alle tiders formidlede bog for alle med interesse for dansk design – et designobjekt I sig selv. Bogen indholder, som navnet antyder, 101 danske design ikoner med kendte eksempler på dansk design når det er bedst.

Kinfolk

The Kinfolk home – Kinfolk teamet har lavet denne nye coffee table book der byder os velkomne i 35 hjem fra hele verden, der alle repræsenterer konceptet ’slow living’.  Gennem en sammensætning af farvefotografier, profiler, interiør og historier bliver vi introduceret til de tre grund principper bag konceptet: dyrkning af lokalsamfundet, forenkling af livet og at bruge tiden på det der betyder mest.