Tapeter er lavet til at sætte på væggene, eller er det nu også det? Prøv at rette blikket opad, ser du som så mange andre, også en kedelig hvid flade?

Loftet er for mig en overset detalje i rummet, som mange tager for givet, at det skal bare være hvidt, ellers vil rummet virke lille og sammenpresset. Tværtimod mener jeg, at ved enten at male det eller anvende de rigtige tapeter, kan man få langt mere struktur i sit hjem.

I gamle dage så man tapeter i loftet langt oftere end man gør i dag. Dengang brugte man det ofte i herskabslejligheder eller andre fine steder, hvor man gik meget op i at have et dekorativt og smukt hjem.

Rent praktisk set, er loftet også et sted, der er nemmere at gå til end selve væggene, da der ikke står nær så meget i vejen til at kunne udskifte det løbende. Der er derfor næsten ingen undskyldning for at få et lidt utraditionelt look i dit rum, ved at bruge sjove tapeter på loftet du løbende kan skifte ud, hvis moden skifter.

Jeg har fundet nogle eksempler på, hvor nemt og sjovt det kan gøres:

Fra Boligmagasinet