Der er måske nogen af jer derude, der allerede har hørt om dem? – Ellers er det i hvert fald værd at få pudset brillerne engang og se med her, for det her er simpelthen en fed idé!

Det danske køkkenfirma Reform har lavet et simpelt koncept: De giver dig muligheden for at få et designer IKEA-køkken ved blot at udskifte fronter og bordpladen! Reform samarbejder med de største danske arkitekter som BIG, Henning Larsen Architects og Norm Architects, så du kan få dit designerkøkken, uden at skulle gå hen og betale en formue!

Det lyder næsten for godt til at være sandt. For hvem kunne ikke tænke sig et arkitekttegnet snedkerkøkken, men måske ikke står med 100.000 kr.? Ifølge Reform skal alle have råd til et designerkøkken. De kom derfor på en idé for 1,5 år siden, der siden hen skulle ende med at være en kæmpe succes.

Ved at udnytte IKEA-køkkeners standardmål, har Reform gjort det muligt, at kunder kan nøjes med enten at købe eller genbruge deres IKEA-elementer, altså ”indmaden” af et IKEA-køkken. Reform sørger for at specialfremstille fronterne og bordpladen og voila! – så ligner det, at der står et helt nyt designerkøkken!

Reform har allerede kæmpe succes i udlandet og det forstår man godt. De danske arkitekter formår at vise moderne og lækker nordisk stil. Hver af dem har selv kommet med et bud på, hvordan et IKEA-køkken også kan se ud.

Norm Architects har valgt at kaste sig ud i det metalliske materiale tombak, der både kan ligne mørkt træ, men samtidig have sin orangerøde kobberfarve der gør det både lidt mystisk men også utrolig dragende at se på. Et fedt og råt look, der nok kræver et stort og luftigt rum for at kunne bære det.

Men også arkitekten Henning Larsen bruger materialer af metal. Han har med sit elegante og æstetiske design integreret kobberplader, der med tiden kan patineres til den karakteristiske grønne tone. Hvis man dog mere er til den originale kobberfarve, er det muligt at pudse det op igen. Kobber og lyst træ går bare smaddergodt sammen.

BIG, der i øjeblikket er vanvittig populær i New York, har med sit smarte og funktionelle stofgreb kommet med et alternativ til, hvordan en grebsløsning i køkkenet kan se ud. Jeg kan godt lide det. Det er både anderledes og utraditionelt og står rigtig skarpt med den sorte bordplade i kompostmateriale til fronterne i det lyse egetræsfinér.

Men også Reform selv er kommet med et design. Et 60’er-inspireret bud på et design til et standardkøkken. Helt hvide låger med en enkelt og velskåret cirkel til greb, der på en elegant måde, får integreret lyst og nordiske egetræ.

Alle elementer bliver lavet på Fyn. Så der er garanti for godt dansk design og håndværk.

reform-basis01-2 Skærmbillede 2016-06-21 kl. 09.36.24 Reform_Norm_1 Skærmbillede 2016-06-21 kl. 09.38.41