Langt de fleste konsultationer jeg har omhandler lys, faktisk 9 ud af 10. For mange volder det store problemer, og det er som oftest også en punkt, der desværre bliver nedprioriteret. Mange synes, det er vigtigere med Eilersen, og når lamperne skal købes bliver det i IKEA. Lad mig fastslå at jeg har intet ondt at sige om IKEA, men lige præcis indenfor lys, hænger pris og kvalitet sammen.
Så det er ikke stedet at spare. Det betaler sig virkelig at købe ordenligt lys fra starten. Jeg vil til enhver tid anbefale, at man køber dyrere lamper og billigere møbler.

Her er et par gode tips til lyset i hjemmet.
Pr. 3 meter bør der være lys og alle hjørner bør minimum have en eller anden form for lys. Bland gerne lyskilderne, det giver mere spændende belysning. Husk, at der er forskel på rumbelysning og punktbelysning.

Specielt i køkkenet er det vigtigt med ordenligt lys. Det er her vi bruger mange timer alene og med familien, og det er nødvendigt med godt lys, så du kan se dine madvarer ordenligt.
Du skal også være opmærksom på, hvad det er, du vil med lyset, og om den udvalgte lampe kan matche det. Hvis du bruger lyset rigtigt, kan det give bedre udnyttelse af rummet og forbedre dit indeklima. Det rigtige lys skaber hygge, og gør det mere roligt og komfortablet at være i hjemmet.

Gå ikke på kompromis med lyset.

Billederne er et udpluk af mine yndlings lamper:

Tom Dixon

Rubn light
2

Noergaard&Kechayas
3

David Tribridge
4

&tradition
5