Antikviteter i form af arvestykker eller loppefund kommer i mange formater – men har alle det til fælles at de kan skabe helt unikke udtryk i et rum, da de oftest er enestående.

I dagens opslag vil jeg komme med tre nemme forslag til, hvorfor du bør indrette og implementere antikviteter i dit hjem.

1.Find spændingsfeltet mellem gammelt og nyt.

Selvom den moderne indretning med dens rene linjer er fantastisk og ganske værdsat i det danske land, er der som sagt noget unikt ved antikviteter. De bringer både varme og charme ind i indretningen – og skaber derfor den perfekte kontrast til modernismens rene linjer. Som indretningsarkitekt vil jeg mene, at det ideelt mål er at ramme et spændingsfelt mellem nyt og gammelt, så denne kontrast står klart frem i udtrykket – da dette skaber et helt specielt udtryk, som sjældent kan findes uden antikviteter.

2. Spar penge!

Om man har arvet et ældre møbel eller om man finder det på loppemarkedet, vil det næsten altid kunne svare sig at bruge antikviteter i indretningen, hvis man ser det fra et økonomisk perspektiv. Loppemarkedspriserne slår som regel konsumernes – og kvaliteten er oftest lige så god (hvis ikke højere).

3. Giver anledning til kreativitet.

Når man står med et nøddebrunt møbel og skal implementere dette i sin lyse og moderne indretning, kræver det oftest at man tænker ud af boksen. Kunsten er (i min optik), at gøre sig umage og nyde denne process. Man kan revurdere sin indretning i rummet, gentænke det antikke møbels funktion eller noget helt tredje. Det er bogstaveligt talt kun fantasien der sætter grænserne. Dette er noget der kræver tid og øvelse – men så snart man bliver bedre til det, får man et trænet øje til at spotte antikviteter der kan passe ind i sin indretning.

Vil du holde dig opdateret med flere tips og tricks, kan du følge indret.nu på instagram, facebook og pinterest. Ønsker du assistance med et indretningsprojekt, så kan jeg anbefale en konsultation hos Indret.nu. På den måde kan jeg nemt, assistere dig og hjælpe dig i mål med dit projekt. Du kan kontakte Indret.nu på facebook eller over mail: [email protected], hvis du ønsker professionel assistance til dit fremtidige indretningsprojekt.