Når solen skinner og himlen er blå, kan man hurtigt komme til at føle sig som fange i sit eget hjem – især hvis man bor i en lille varm lejlighed inde i byen. I sådanne situationer er altanen det perfekte tilflugtssted. Selvom altanen som regel kun består af få kvadratmeter, så kan den stadig indrettes på en praktisk og personlig måde. På den lille altan handler det nemlig om at få mest mulig ud af pladsen og skabe en indbydende indretning. Nedenfor har vi samlet nogle forslag til, hvordan du kan indrette din egen lille altan.

Det en god ide at vælge møbler, der har flere funktioner som f.eks. en specialbygget slagbænk, der både giver siddeplads og opbevaringsplads. Om sommeren er det også dejligt at kunne indtage sine måltider på altanen, og det kræver derfor et bord og nogle stole. For at spare på pladsen kan du med fordel vælge et enkelt havebord, der enten kan gøres større og mindre eller klappes helt sammen, når det ikke er i brug. Ligeledes kan du vælge matchende havestole, der også kan klappes sammen, og hænges op på væggen, når de ikke er i brug. På den måde sparer du på gulvpladsen.

Selvom pladsen er trang så kan altanen stadig opnå et hyggelig og indbydende udtryk med den rigtige indretning. Du kan f.eks. dekorere din altan med grønne planter og opnå et moderne og personligt udtryk ved at mikse potter i forskellige materialer som ler, zink og beton. På de varme sommeraftener kan du også gøre stemningen på altanen ekstra hyggelig med et par levende lys, en flot lyskæde eller med en blød plaid, med et farverigt sommermønster.