Køkkenet har været et møbel i sig selv i løbet af de sidste år og været en integreret del af boligen. Med ordet integreret mener jeg, at køkkenet ikke bare er et sted hvor man kun går ud for at lave mad, men et rum der er åbent og kan nydes til hver en tid. I 2017 er drømmekøkkenet stadigvæk en del af et stort rum med spiseplads, som eventuelt kan være forbundet med stuen. Køkkenet skal være fremstillet, som et rum der er indbydende, varmt og kreativt. Det er nemlig dejligt at lave mad i socialt samvær, og derfor skal køkkenet udformes som et naturligt mødested. Køkkenet udsmykkes derfor med flere detaljer som reoler, små borde og personlige nips – alt sammen ting der får rummet til at virke integreret i hjemmets øvrige stil og værelser.

Årets køkkenfarve som vi kommer til at se meget af, er forskellige nuancer af grå. Vi vil også se flere lyse og rene køkkener med grå låger.

Men de mørke farver er også kommet for at blive. Både sort, varme og mørke farver vil præge køkkenerne i årets løb.

Det industrielle og skrabede look som har være meget gennemgående den forrige sæson holder helt klart ved, men nye stil-arter sniger sig også ind i 2017. Retrostilen stiger i graderne med inspiration fra 40’erne og 50’erne. Enkel, ukompliceret og praktisk. Vinklede skabe med mindre dybe hylder i bunden og skydelåger er et must. Hvad der også bliver super hot i år, er den moderne Bistrostil med en nutidig indramning af køkkenskabe.

Træ er in som aldrig før. At invitere naturen indenfor, gør at vores nordiske køkkener bliver autentisk og giver det en hygge og varme vi alle gerne vil have. Træ passer perfekt med det skifte, som der er sket i vores drømmekøkken. Nemlig at køkkenet bliver en integreret del af boligen, som er indbydende og varm, hvor familien samles om maden og andre hyggelige gøremål.

Varme er nemlig nøgleordet når vi taler om køkkentrends i 2017. I løbet af de seneste år har der var et heftigt comeback af metaller som kobber og messing, marmor og granitsten. Alle disse materialer er gode varmeafgivere og klæder det nordiske køkken perfekt. Specielt når man i 2017 kombinerer det med træ.

Træ er ikke det eneste der dominerer i køkkenerne. Træ vil nemlig også være i nyfortolkede kombinationer og kontraster med andre farver og materialer. Her kan det være lakerede fronter, i grå, bordplader i marmor, håndtag i læder og vandhaner i messing.

Det helt nye og banebrydende i år, bliver speciale køkkenapparater hvor det er muligt at koble mobilen til via en app, så man blandt andet kan tænde og slukke for apparaterne fra telefonen. Grebfri køkkener og hvidevarer, som enten åbnes manuelt eller elektronisk kommer vi også til at se meget til og køkkenskuffer, hvor man kan oplade sin Ipad direkte fra. Helt fremtidsagtigt og gør jo husholdningsarbejdet både smart, effektivt og praktisk.

køkken-farve

gråtkøkken-med-rene-overflader

Du må ikke være bange for at kaste dig ud i at male dine låger i en helt anden farve eller tone. Hvad er det værste der kan ske? Du kan jo altid genskabe den gamle farve, hvis det ikke skulle være dig alligevel.

retro3

Skab retro-looket ved hjælp af ikoniske træmøbler i teaktræ. Man så den her, der og alle vegne tilbage i 60’erne. Kombiner med åbne hylder, hvor de farvede skåle får mulighed for at sætte lidt kulør på indretningen.

bistro4

af86c769aa0cea4cbcff16317afbd59c

Få det industrielle look med hvide fliser hele vejen op ad væggen. Brug den rå ledning og pærer til at give det kant og personlighed. Det giver samtidig også et fantastisk arbejdslys ved køkkenbordet.

75f849b7212d6cd648a5cdaa717e2e98

Her er et fedt eksempel på, hvordan man har beholdt de klassiske køkkenlåger, men givet dem et nyt greb i læder. Og bordpladen i marmor tilføjer et eksklusivt element til køkkenet, der får det til at se lidt mere lækkert ud.

Er du ikke selv klar på at lave håndtag i læder, kan både forklæde samt læderstropperne bl.a. købes hos MO-Denmark, der går ind for bæredygtighed.

køkken-farve-41

043470b6c3d5b84a2cfae5634090267f1

Hvis budgettet hverken er til maling eller en ny bordplade, er det værd at overveje en ny hane, gerne i messing. Den har et retro-look som jeg rigtig godt kan lide. Man får lov til at lægge mærke til den, Selv på lang afstand – Hvilket jeg synes er så fedt! Og så må den da gerne matche en lille lampe du har stående, eller grebene på lågerne.